Pivara Salto

Kao lokalna beogradska kraft pivara nemaju određenu ciljnu grupu, već žele da svojim kvalitetom jednostavno vežu ljude uz sebe

 

Pivara Salto počela je sa svojim pivskim kreacijama 2015. godine u Belgiji. Od 2018. godine nalaze se u Beogradu, u industrijskonj zoni Rakovice. Kapacitet pivare je 48 000 litara u fermentorima. U planu za ovu godinu su nove etikete, kao i početak izvoza piva. U kraft pivarstvu su prvenstveno iz ljubavi prema pivu, kreaciji i stvaranju. Zanima ih sve – mašinski, hemijski, mikrobiološki i poslovni deo jedne savremene pivare. Opredeljeni su za ejl varijante piva, sa dodatkom kvalitetnih američkih hmeljeva. Svojim pivima želeli su da ponude nešto sasvim novo i različito čega nije bilo na domaćem tržištu. Kao lokalna beogradska kraft pivara nemaju određenu ciljnu grupu, već svojim kvalitetom jednostavno vezuju ljude uz sebe. Piva pivare Salto mogu se pronaći u velikombrojuugostiteljskih objekata, kao i u trgovačkim mrežama Rode, Merkatora, Idee, Maksija i Tempa.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

Salto Pale Ale

Salto Pale Ale je zaštitni znak ove pivare. Pivo punog ukusa, sa američkim hmeljem kao glavnim igračem, pitko i mirisno. Omiljeno kod ženske publike.

 

Stil Pale Ale      

Alkohol 5,7%     

Preporučena temperatura serviranja 5 – 8 C

 

Salto Belgrade IPA

Salto Belgrade IPA je prvo pivo proizvedeno u beogradskom pogonu. Robusniji i jači brat Salto Pale Alea. Arome tropskog voća, sa malom dozom karamelnih sladova.

 

Stil IPA           

Alkohol 6,5%     

Preporučena temperatura serviranja 12 – 14 C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike