Oni su pivski nomadi, odnosno gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu, a po sopstvenim recepturama
Pivara Zebrew je pivara koja je kuvala piva i ranije, ali zvanično postoji od 2015. godine. Oni su pivski nomadi, gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu po sopstvenim recepturama. Trenutni kapacitet ove pivare je 3000 litara mesečno. Plan za 2020. godinu je da uđu u svoj prostor i tome su potpuno posvećeni. U svet kraft pivarstva su ušli zbog sklonosti prema proizvodnji fermentisanih pića uopšte, a pivo je, kao najstarije piće, pobedilo. Pivara Zebrew proizvodi isključivo ejl, mada je u planu da se skuva i neki lager ovog proleća. U rotaciji uvek imaju tri različita piva mesečno, a rade se i sezonska piva, kao što je odlični zimski Ice Cream Stout. Zebrew je najviše zastupljen u specijalizovanim pivskim pabovima, a za jedan lokal u Beogradu prave specijalno i vrlo popularno pivo. Takođe, radi se i na izvozu.
Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:
Chubby
Chubby je Session Pale Ale, osmišljen specijalno za restoran “Fat Boys”, tako da prati svaki zalogaj. Laganog tela i niskog procenta alkohola, uz jaku hmeljnu aromu, čini idealnog pratioca Fat Boys specijaliteta.
Stil SessionPale Ale
Alkohol 4%
Preporučena temperatura serviranja 5 – 8°C
Lollihop
Lollihop je prvi srpski predstavnik stila NEIPA. Izrazito mutan, punog tela i blage gorčine. Sa 7g/l hmelja u suvom hmeljenju predstavlja pravu aromatičnu senzaciju, otkrivajući arome vanile, bombona i slatkog voća.
Stil New England IPA
Alkohol 6,7%
Preporučena temperatura serviranja 8 – 10 °C
Pudding
Pudding je verovatno prvo pivo sa dodatkom praha pudinga od vanile. Pored ovog specijalnog dodatka Pudding NEIPA u svom sastavu još sadrži i laktozu, veliku količinu ovsenih pahuljica, kao i ogromnu količinu hmelja u suvom hmeljenju.
Stil New England IPA
Alkohol 6%
Preporučena temperatura serviranja 8 – 10 °C