VREME JE ZA KRAFT: Koje zanatsko pivo vi volite da pijete

Zadnjih godina otvoren je veliki broj kraft pivara u Srbiji, a ponuda im je impresivna i često zna da zbuni potrošača

Umesto poziva „Idemo na kafu?”, sve se češće može čuti ono čuveno „Aj na pivo”. Mnogi danas kada se čuju preko telefona ili društvenih mreža, razgovor završavaju sa rečenicom "Jedva čekam da prođe ova izolacija, pa da idemo na pivo".

Pivo je toliko obožavano piće da čak ni ženama više ne smeta pivski stomak kod jače polovine. Ustvari danas se muškarci sa takvim trbuhom smatraju seks simbolima.

Šalu na stranu, koliko se pivo voli govori i podatak da se o njemu pevaju pesme, isto koliko i o ljubavi.

Svemu ovome ide u prilog kako se širom gradova Srbije sve više otvaraju mini kraft pivare koje se uprkos besparici dobro kotiraju.

Među Novosađanima veoma je popularna novo-otvorena pivnica „Beerokrate“, a mnogi kažu da njihovo pivo Pičvajz ima neprevaziđen ukus. Pitko je , čini se da je slabo, ali već posle drugog počinjete da osećate radost i noge same kreću da đuskaju u ritmu muzike.

Odlično pivo imaju i u prvoj novosadskoj craft pivari „Razbeebriga“ koja se nalazi u Bukovacu.  Vredi probati Coaster Roller pivo, koje je svetlo zlatne boje, mutnog tela , ima kremastu strukturu sa naglaskom na biljne začine i arome voća.

Prejaka piva ima i „Kabinet brewery“ pivara koja se nalazi u podnožju Kosmaja. Oni imaju čak preko 50 vrsta kraft piva.

Naravno, vredi spomenuti i vrhunska piva novosadske „3Bir“ pivare, koja je za četiri godine postojanja osvojila srca potrošača.  Iako su im sva piva pitka, posebno je ukusno Gari stout, koje ima ukus čokolade, kafe, karamele i kokosovog mleka.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Ćiribu Ćiriba

Ako želite dobru, kvalitetnu i svežu domaću hranu restoran Ćiribu Ćiriba je pravo mesto za vas. Uz prelep ambijent, koji

Restoran Boutique

Prvi restoran Boutique je otvorio svoja vrata 2013. godine na najatraktivnijoj lokaciji u Beogradu. Nalazi se između Narodnog muzeja i

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju