Probali smo Stoutove iz pivara Crow, Dogma, 3bir, Kabinet, Kaš, Razbeerbriga, Tron i Zebrew

Stout pivo svojim kvalitetom treba da odgovara ukusu potrošača, koji zahteva da ono bude osvežavajuće, sa čistim mirisom i ukusom, da se dobro peni i da bude normaIno zasićeno ugljendioksidom. U dobrom stout-u  miris, ukus i svežina moraju predstavljati harmoničnu celinu i ni jedna od ovih osobina ne sme se izdvajati. Zbog toga u toku proizvodnog procesa treba težiti da se postigne harmoničnost svih osobina stout-a. Najvažnije osobine ove vrste piva su ukus i miris, boja, koloidna stabilnost, penivost i postojanost.

Prilikom degustiranja srpskih stout-ova uzeli smo u obzir izgled piva, te obratili pažnju na izgled i stabilnost pene, zatim na talog na dnu boce i izgled piva u čaši. Zatim smo sipali pivo u čase i fokusirali se na miris piva i to na opšti miris, buke i prisutnost mirisa hmelja. Nakon mirisa na red je došao ukus piva i prilikom probanja smo vodili računa o ukusu hmelja, odnosu slada i alkohola, osobenosti svakog pojedinačnog stout-a, kakav je opšti ukus u ustima i kakva je gustoća svakog piva. Nakon probanja piva sveli smo opšti utisak o svakom srpskom stout pivu.

 

All on black

Pivo sa jakom crnom bojom, tamno braon gustom penom i aromama crne čokolade, pečenih lešnika, karamele, kafe i vanile. ALL ON BLACK  se idealno ide slaže sa kolačima i tortama.

Stil Stout

Alkohol  6,3%

Temperatura serviranja 10 °C

Preporucena maloprodajna cena 290 dinara

 

Black Rider

Black Rider je mračan i dostojanstven. Odvažan i do poslednjeg gutljaja prizeman. Dominantna aroma i balansiran miks različitih ukusa kafe, tamne čokolade i prženog slada, osnovne su karakteristike ovog robusnog i nepripitomljenog stouta.

Stil Stout

Alkohol 5,5%

Temperatura serviranja 9 °C

Preporučena maloprodajna cena 220 dinara

 

Black Widow

Pripada Russian Imperial Stout grupi piva. Engleski stil piva koje je prvi put napravljeno u 18. veku, za ruski dvorac Katarine Velike.

Pivo ima 9.1% alkohola, i odlikuje ga crna boja, aroma čokolade, vanile i kafe sa tamno braon penom i dobrim balansom slatkoće i gorčine. Dobro se slaže uz crvena mesa, sireve sa plemenitim plesnima i čokoladnim desertima.

Stil Russian Imperial Stout

Alkohol 9,1 %

Temperatura serviranja 10 °C

Preporučena maloprodajna cena 340 dinara

 

Crna krava

Trenutno jedino crno pivo iz Dogminog arsenala. Note kafe i čokolade u aromi, pun i mlečan ukus u ustima dobijen je upotrebom šest specijalnih sladova. Na sve to dodata je laktoza u kuvanju, a koja oplemenjuje ovaj klasičan ostrvski stout. Mali procenat alkohola omogućava potpuni ušitak.

Stil Milk Stout

Akohol 4,5%

Temperatura serviranja 8 °C

 

Preporučena maloprodajna cena 290 dinara

 

Gari

Premijerno na Novosadskom Oktoberfest-u 2017. predstavljen je Stout „GARI?“ novosadske pivare 3bir . Ne krasi ga samo to što je autentičan novosadski mangup, već i kompleksnost aroma gde se međusobno prepliću čokolada, kafa, karamela i kokosovo mleko. Kremasto telo će vas podsetiti na najlepši italijanski Tiramisu. Za ovo pivo korišćena jespecijalna vrsta novog hmelja koji čak ni ime nema. TOLIKO JE POSEBAN GARI!

Stil Stout

Alkohol 5,3%

Temperatura serviranja 9 °C

Preporučena maloprodajna cena 210 dinara

 

Ice cream stout

Ice cream stout je kremasti milk stout nežnih aroma sa dodatkom madagaskarskih štapića vanile i mlečnog šećera. Za Ice cream stout se koristi ukupno 8 različitih vrsta slada. Ako želite da vas sladoled zagreje ovo je pravi izbor za vas.

Stil Stout

Alkohol 5%

Temperatura serviranja 9 °C

Preporučena maloprodajna cena 220 dinara

 

Dark Ryezen

Dark Ryezen je Black Rye IPA(Crni ražani IPA). Ovo pivo ima telo prijatne jačine, 6% alkohola i primerenu gorčinu. Fin balans aroma pečenog slada, citrusnih hmeljeva i sladne arome raži čine ga veoma kompleksnim.

Stil Stout

Alkohol 6%

Temperatura serviranja 9 °C

Preporučena maloprodajna cena 280 dinara

 

Perfectly Imperfect

Vrlo posebno pivo, kolaboracija jednog od pionira evropskog zanatskog pivarstva i 50 najboljih pivara na svetu, holandske pivare De Molen i domaće Kabinet pivare.

U savršeno izbalansiranom stout-u je spojeno preko 70% Callebaut crne čokolade i prepečenog susama, te je dobijeno nešto sasvim jedinstveno aromatično po pitanju palete tamnih piva. Probajte ovaj jedinstveni stout i iskoračite u nepoznate teritorije ukusa.

Stil Stout

Alkohol 8%

Temperatura serviranja 10 °C

Preporučena maloprodajna cena 280 dinara

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Zanimljiva pivo(logija)

Gospodin Heineken je bio u procesu dizajniranja flaša za njegovo pivo kada mu je pala na pamet brilijantna ideja –

DVA VEKA OKTOBERFESTA

Oktoberfest je prvi put održan 1810. godine u čast venčanja bavarskog princa Ludviga I Tereze od Saks-Hildburghausena.

Restoran Sabbiadoro

Restoran Sabbiadoro

Temeljen na svežim namirnicama kontinenta i mora, Sabbiadoro stvara klasična i raznovrsna italijanska jela u želji za serviranjem ukusne hrane

Restoran Sakura

Restoran Sakura, nalazi se u beogradskoj Beton hali sa pogledom na ušće reka Save i Dunav. Ovaj restoran nudi jedan

pivo zadovoljstvo ili lek

PIVO – ZADOVOLJSTVO I LEK

Pivo je jedno od najstarijih pića i priprema se najverovatnije još od ranog Neolita – ranog kamenog doba iliti od 9500 godina pre nove ere.

Dimljeno pivo

Prvih nekoliko gutljaja ovog piva će vas iznenaditi svojom aromom, no kada ga probate – ili ćete se zaljubiti u

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva