Restoran Trattoria Pepe

Restoran-trattoria Pepe (biber) smešten je u samom srcu Beograda, u Ulici gospodar Jovanova 33, gde se u prijatnom i opuštenom ambijentu svaki gost oseća kao kod kuće.

U svakom brižljivo osmišljenom detalju, od enterijera u pastelnim bojama svedenog dizajna, preko srdačne atmosfere, do kuhinje, oseća se duh Italije i njenih gastronomskih ukusa. Na meniju su sveže supe i potaži, focaccie, obrok salate, veliki izbor pasti i jela od mesa. Sve to je začinjeno mirisima kvalitetnog maslinovog ulja i začinskog bilja. Domaća testa prave ručno i služe ih isključivo sveža, na bazi dnevne pripreme.

Beer Style preporuka– Meni ovog italijanskog restorana je veoma raznovrstan, ali se i služe neka italijanska jela koja nismo viđali po domaćim restoranima italijanske kuhinje. Jedno od tih jela jeste i cotoletta di agnello alla toscana, odnosno grilovani jagnjeći kotlet sa njokama u sosu od povrća, maslina i šampinjona. Uz ovaj kotlet smo uzeli jedno pšenično pivo. Kotlet je bio fenomenalno pečen, te je napravio fantastičnu sinergiju sa povrćem i maslinama. Aranžman je isto bio na nivou, a pivo je predstavljalo savršen završetak ovako divnom jelu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

irski gulaš

PIVO U KULINARSTVU – Irski gulaš

U irski gulaš se dodaje crno pivo, najbolje neki staut, ali i suve šljive. Idealan prilog uz ovo jelo je krompir pire ili testenina, a nakon njega je obavezan jedan Guinness, kao kruna odličnog ručka.

Restoran Bela Reka

Nekad se znalo za svako jelo – dobar recept, sveži lokalni sastojci, spremljeni s mnogo ljubavi. U nacionalnom restoranu Bela

Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja