Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u Beograd jednostavnu, kreativnu kuhinju koja poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života.

Na ovom mestu ćete upoznati tajne rituale mezetluka, uživati u magiji malih tanjirića koji povezuju ljude i pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma, misli i ljubavi. Osetićete čari neobičnih začina i svežinu namirnica. Maslinovo ulje kao osnova i početak pripreme jela stiže iz porodičnih maslinjaka iz sela Kritsa na Kritu, letnje rezidencije kralja Minosa.

Beer Style preporuka– Danas smo posetili restoran koji bazira svoj meni na, poprlično, egzotičnoj hrani. Stoga smo se opredelili da probamo nešto što do sada nismo imali prilku probati. Pregledali smo ceo meni, primetili smo tu dosta zanimljivih koncepata. Ali smo se na kraju opredelili za njihov čuveni istarski juneći gulaš sa domaćim pljukancima uz jedno čašu laganog pšeničnog piva. Gulaš je bio veoma ukusan, prijatno začinjen i nije bio previše mastan. Pšenično pivo je odigralo svoju ulogu i bilo je idealna kombinacija uz ovakvo jelo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVSKI STILOVI: Pale ale

Upoznajemo vas sa simbolom zanatskog pivarstva – ejlom, ali vam i predstavljamo najautentičniji srpski ejl.

cetir konja debela

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.

Atomska bomba i pivo

Jedan neobičan test je obavljen u SAD, a „glavni akter“ je pivo. Naime, 1956. godine naučnici su radili test jačine

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja