Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u Beograd jednostavnu, kreativnu kuhinju koja poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života.

Na ovom mestu ćete upoznati tajne rituale mezetluka, uživati u magiji malih tanjirića koji povezuju ljude i pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma, misli i ljubavi. Osetićete čari neobičnih začina i svežinu namirnica. Maslinovo ulje kao osnova i početak pripreme jela stiže iz porodičnih maslinjaka iz sela Kritsa na Kritu, letnje rezidencije kralja Minosa.

Beer Style preporuka– Danas smo posetili restoran koji bazira svoj meni na, poprlično, egzotičnoj hrani. Stoga smo se opredelili da probamo nešto što do sada nismo imali prilku probati. Pregledali smo ceo meni, primetili smo tu dosta zanimljivih koncepata. Ali smo se na kraju opredelili za njihov čuveni istarski juneći gulaš sa domaćim pljukancima uz jedno čašu laganog pšeničnog piva. Gulaš je bio veoma ukusan, prijatno začinjen i nije bio previše mastan. Pšenično pivo je odigralo svoju ulogu i bilo je idealna kombinacija uz ovakvo jelo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

heineken srbija

HEINEKEN – Stvarajmo bolji svet

HEINEKEN je danas objavio svoj program održivog poslovanja „Stvarajmo bolji svet” za 2030. godinu, koji obuhvata set ambicioznih planova i obaveza sa ciljem da se ostvari pozitivan uticaj kako na životnu sredinu, tako i u domenu društvene održivosti, ali i promocije odgovorne konzumacije alkohola

crno pivo, stout pivo

Kako uživati u crnom pivu

Zabluda je da je crno pivo obavezno jače od svetlog. Boja piva nema nikakve veze sa količinom alkohola već isključivo sa načinom vrenja slada.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike