Restoran Little Bay

Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu njihov vlasnik Dragiša Piter Ilić rešio je da Beogradu prenese deo svog bogatog iskustva stečenog u decenijskom radu u oštroj konkurenciji svetske prestonice ugostiteljstva.

Ovaj restoran se nalazi u Dositejevoj ulici. Primarno služi hranu iz međunarodne, evropske, istočnoevropske i centralnoevropske kuhinje. Ali tu su takođe i opcije za vegane, vegetarijance i osobe koje paze na usno glutena. Ovaj restoran je mnogo više nego što bilo koja kategorizacija može da definiše. Možda zato što je to objekat toliko jedinstvenog karaktera da već na prvi susret zbunjuje i izaziva divljenje.

Beer Style preporuka – Restoran vodi korene iz Velike Britanije, stoga na njegovom meniju se mogu naći neki veoma zanimljivi obroci. Imali smo dosta sreće jer smo posetili ovaj restoran u nedelju. Zašto je to bitno? Bitno je jer samo nedeljom služe tradicionalni engleski nedelji ručak. Šta je to? Radi se o rostiranom junjećem ramsteku koji je poslužen uz pečeni krompir, povrće, jorkširski puding i grejvi. Uz ovo smo uzeli kriglu crnog piva. Sva naša čula su bila preokupirana dok smo jeli, uz prelep ambijent, prijatnu muziku i prelepu hranu. Savršen restoran za tmurne jesenje dane koji nam slede.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pizza i pivo

Kada je pre 45 godina (zar već toliko?) otvorena prva picerija u Novom Sadu, ali i u tadašnjoj Jugoslaviji, do

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

Stilovi piva

Stilovi piva

Pored dve osnovne vrste piva lager i ale, postoje još drugih stilova piva (ovo su stilovi nemojte da ih pomešate

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.