Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću hranu. Nalazi se u Sutjeskoj ulici, u sastavu novosadskog SPENS-a.

Ukoliko želite pravi nedeljni ručak, kao iz bakine kuhinje, onda je ovo pravo mesto za vas. Na njihovom jelovniku pronaći ćete omiljena jela koja su spremale vaše bake. To je zapravo ono što ih razlikuje u odnosu na ostale restorane koji se bave domaćom kuhinjom. Ponose se i  najfinijim domaćim rakijama, a pored rakija, nude i pristojan asortiman domaćih i stranih piva.

Beer Style preporuka – Pošto smo danas posetili restoran koji obećava da ćemo se provesti kao nekad davno, morali smo izabrati nešto što bi baka spremala, te smo se odlučili za njihov pasulj sa tankm kobasicama uz jedno svetlo pivo. Sada dolazi to pitanje, da li je pasulj bio kao bakin? Moramo vam priznati, bio je dobar, šta više, možda čak i bolji od bakinog. Gust, ali ne previše gust, pun ukusa i arome sa kompleksnim karakterom. Pivo je samo ojačalo celu priču i donelo nove ukuse u sinergiji sa pasuljem. Zaista kvalitetan restoran koji se trudi da zavara vaša čula i bar na sekund vas vrati u prošlost, kada je sve bilo toliko jednostavnije.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivske krigle od kamena

Pivske krigle do kamena odnosno poznatije kao „Beer Steins“ (Stein na Nemačkom znači kamen ili kameni rad) su kako i

Ovo sigurno niste znali

Prve pivske konzerve Prva piva u konzervama pojavila su se 1935. godine. Pivopije više nisu išle u pivske konobe, a

Lager ili Ale

Osnovna podela piva je na Lager i Ale piva a razlika među njima je u kvascu. Skoro sva piva zapravo

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.