Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću hranu. Nalazi se u Sutjeskoj ulici, u sastavu novosadskog SPENS-a.

Ukoliko želite pravi nedeljni ručak, kao iz bakine kuhinje, onda je ovo pravo mesto za vas. Na njihovom jelovniku pronaći ćete omiljena jela koja su spremale vaše bake. To je zapravo ono što ih razlikuje u odnosu na ostale restorane koji se bave domaćom kuhinjom. Ponose se i  najfinijim domaćim rakijama, a pored rakija, nude i pristojan asortiman domaćih i stranih piva.

Beer Style preporuka – Pošto smo danas posetili restoran koji obećava da ćemo se provesti kao nekad davno, morali smo izabrati nešto što bi baka spremala, te smo se odlučili za njihov pasulj sa tankm kobasicama uz jedno svetlo pivo. Sada dolazi to pitanje, da li je pasulj bio kao bakin? Moramo vam priznati, bio je dobar, šta više, možda čak i bolji od bakinog. Gust, ali ne previše gust, pun ukusa i arome sa kompleksnim karakterom. Pivo je samo ojačalo celu priču i donelo nove ukuse u sinergiji sa pasuljem. Zaista kvalitetan restoran koji se trudi da zavara vaša čula i bar na sekund vas vrati u prošlost, kada je sve bilo toliko jednostavnije.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Čaša za pivo

Pojavljuju se u različitim oblicima i veličinama, ali nipošto nisu samo rezultat dizajnerskog nadahnuća, već imaju tačno propisanu svrhu, u

Pivska fontana

Džordž Vašington je insistirao da se njegovoj kontinentalnoj vojsci omogući da svaki vojnik dobije po litar piva dnevno kao deo

Pivo od ostriga

Ostrige su nekada bile uobičajeneu engleskim pabovima. Služili su ih uz pivo. Dvadeseti vek je pivo i ostrige spojio na

bernard pivo

BERNARD Pivo iz Češke

Češka pivara Bernard nalazi se u  Humpolecu i u vlasništvu je porodice Bernard, a  poznati su po tradicionalnom i nepasterizovanom pivu.

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike