Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću hranu. Nalazi se u Sutjeskoj ulici, u sastavu novosadskog SPENS-a.

Ukoliko želite pravi nedeljni ručak, kao iz bakine kuhinje, onda je ovo pravo mesto za vas. Na njihovom jelovniku pronaći ćete omiljena jela koja su spremale vaše bake. To je zapravo ono što ih razlikuje u odnosu na ostale restorane koji se bave domaćom kuhinjom. Ponose se i  najfinijim domaćim rakijama, a pored rakija, nude i pristojan asortiman domaćih i stranih piva.

Beer Style preporuka – Pošto smo danas posetili restoran koji obećava da ćemo se provesti kao nekad davno, morali smo izabrati nešto što bi baka spremala, te smo se odlučili za njihov pasulj sa tankm kobasicama uz jedno svetlo pivo. Sada dolazi to pitanje, da li je pasulj bio kao bakin? Moramo vam priznati, bio je dobar, šta više, možda čak i bolji od bakinog. Gust, ali ne previše gust, pun ukusa i arome sa kompleksnim karakterom. Pivo je samo ojačalo celu priču i donelo nove ukuse u sinergiji sa pasuljem. Zaista kvalitetan restoran koji se trudi da zavara vaša čula i bar na sekund vas vrati u prošlost, kada je sve bilo toliko jednostavnije.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Štivo za pred spavanje

Ako potražite štivo o pivu, razočaraćete se. Na srpskom jeziku ima izuzetno malo literature na ovu temu.

Restoran Ceger kafe

Restoran Ceger kafe nalazi se u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save i Narodne biblioteke, u Skerlićevoj ulici. Smešten u srcu

TRADICIJA DUGA 1000 GODINA

Najstarija pivara na svetu je Weihenstephan u Bavarskoj. Ovde se pivo neprekidno proizvodi još od 1040. godine, kako kažu dokumenti.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.