Restoran Cubo

Restoran Cubo je moderno uređen restoran na veoma atraktivnoj lokaciji, odmah pored novosadske plaže Štrand, sa prelepom baštom koja se ušuškala u raskošnim krošnjama visokih stabala.

U prijatnom ambijentu ovog ekskluzivog restorana možete uživati u jedinstvenim mirisima i ukusima specijaliteta pripremljenih od strane vrhunskih kuvara, pod dirigentskom palicom šefa Branislava Zakića, idejnog tvorca kultnog novosadskog restorana Zak. Dolaskom u ovaj restoran prepuštate se čaroliji ukusa koja će vas povesti u nesvakidašnju avanturu prevazilaženja gastronomskih granica, povezujući neraskidivi sklad hrane i piva.

Beer Style preporuka – Danas smo imali šansu da posetimo jedan ekskluzivan restoran čiji meni se primarno sastoji od jela koja pripadaju istočnoevropskim i centralnoevropskim kuhinjama. Bili smo raspoloženi za neko jako meso uz lagano povorće. Primetili smo da se njihova svinjska rebra u pikantnom sosu sa sotiranim povrćem perfektno poklapaju sa našom željom. Stoga smo se odlučili za to jelo uz jedno pšenično, ne previše hladno pivo. Jelo je stiglo prilično brzo, meso je bilo sveže, lepo pečeno, išlo je fantastično uz pikantni sos. Povrće je donelo novu dimenziji ukusa, dok je pšenično pivo spojili celu priču piva i hrane u neverovatnu celinu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo služi Evropi

Na nedavno održanom skupu „Pivo služi Evropi“, koji osmu godinu za redom organizuje Udruženje pivara Evrope (The Brewers of Europe),Pjer-Olivijer

Pivo za vegane

Ovo interesantno pivo pravi tim pivare „Angel City Brewery“ iz Los Anđelesa. Pivo ima karakterističan ukus avokada, a u prodaji

Restoran Kombinat

Sam centar Novog Sada, bezlična zgrada u kojoj su NS Bazar i bioskop na svom kraju dobija potpuno novu dimenziju

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.