Banjalučki ćevap

Odmah nadomak samog centra Novog Sada, u Gajevoj ulici, nalazi se jedan lokal koji je nadaleko poznat po svojim specijalitetima domaće, odnosno tradicionalne kuhinje. Služe isključivo roštilj koji se pravi na stari i tradicionalan način.

Svašta je tu dobro, od domaćih kobasica pa preko šiš ćevapa, ali ono zbog čega su najpopularniji jesu njihovi banjalučki ćevapi. U odnosu na obične ćevape, ovi su grupisani i služe se spojeni. Uz autentičan ambijent, pivo i prelepu hranu, ova ćevabdžinica će ispuniti sva vaša čula.

Beer Style preporuka –Danas smo bili uzbuđeni, preskočili smo doručak i odmah smo došli na ove čuvene ćevape. Pre nego što smo ušli u lokal već smo znali šta ćemo naručiti, stoga nam preterana pomoć osoblja nije bila potrebna. Naručili smo veliku porciju njihovih banjalučkih ćevapa, kuglu kajmaka, luka i jedno svetlo, dobro rashlađeno lager pivo. Sve je brzo stiglo i bilo je sveže pripremljeno, ćevapi su sami po sebi bili izvanredni. A u kombinaciji sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom, kajmakom i lukom smo dobili jedan božanstveni ukus koji ispunjava celo vaše telo radošću i srećom. Ako ste raspoloženi za kvalitetne specijalitete sa ćumura onda morate posetiti ovu ćevabđžinicu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ISTORIJA ČELAREVSKE PIVARE

Lazar Dunđerski, jedan od najistaknutijih srpskih veleposednika, osnovao je 1892. godine na poljoprivrednom imanju svoje porodice, pivaru u Čelarevu, tadašnjem

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.