Restoran Mala Gostionica

U blizini Trga Republike, nadomak Narodnog pozorišta, na jedinstvenom beogradskom Dorćolu nalazi se restoran Mala Gostionica. Na odličnoj lokaciji, u samom centru grada očekuje vas kvalitetna tradicionalna hrana po povoljnim cenama. Ljubazna usluga u prijatnom ambijentu učiniće da zavolite ovaj restoran.

Pored ukusne balkanske kuhinje, još jedan atribut ovog restorana jeste prelep i autentičan ambijent. Bilo da organizujete okupljanje sa prijateljima ili proslavu, Mala Gostionica je vaš pravi izbor. Očekuje vas najbolje iz širokog spektra raznolike balkanske kuhinje, ljubazno osoblje i odlična usluga.

Beer Style preporuka – Danas smo imali priliku da posetimo ovaj izvrsni restoran koji se bavi konceptom domaćih specijaliteta. Meni samog restorana je veoma zanimljivo osmišljen, u smislu da meni poseduje već predhodno određene kombinacije jela koje dolaze u „paketu“. Stoga neće biti prevelike zabune dok naručujete hranu. Mi smo se odlučili za opciju „Gastro Balkan“. U ovom paketu dolazi predjelo koje je sačinjeno od kajmaka, sira, goveđe pršute i ajvara. Posle ovoga na red dolazi teleća supa, posle supe dolazi glavno jelo, odnosno jagnjetina ispod sača uz hladno svetlo pilsner i kupus salatu. Na samom kraju dolazi i dezert, a ovog puta su to bile urmašice. Sve je bilo sveže i kvalitetno napravljeno, a pogotovo jagnjetina, koje bila perfektno pripremljena. Ako ste raspoloženi za ozbiljnu količinu domaće kvalitetne hrane, onda je ova gostionica pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Žene i pivo

U istoroji, proizvodnja piva je smatrana kao jedan veoma ozbiljan i plemenit posao. U Antičkom Peru-u za proizvodnju piva su

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.