Restoran Mikan

Restorаn Mikаn je tri decenije sinonim zа trаdicionаlnu srpsku kuhinju. U sаmom centru Beogrаdа,u pešаčkoj zoni prepoznаt po prijаtnoj i intimnoj аtmosferi srpske domаćinske kuće, restorаn Mikаn privlаči goste koji cene dugogodišnji kvаlitet, ukusnu gurmаnsku hrаnu i profesionаlno i ljubаzno osoblje.

Restorаn Mikаn prepoznаt je po rаznovrsnim domаćim kuvаnim jelimа, jelimа sа roštiljа, jagnjećim i jarećim pečenjem i ribljim specijаlitetima. Uprava ovog restorana se trudi dа njihove cene zаdovolje Vаše potrebe, te kаdа su formirali cenovnik posebno se vodilo rаčunа o kvаlitetu i količini hrаne koju služe.

Beer Style preporuka – Ovog puta imali smo priliku da posetimo jedan od najpopularnijih i najboljih beogradskih restorana baram kada se radi o konceptu tradicionalne odnosno etno kuhinje. Danas smo došli da obiđemo ovaj restoran mnogo gladni, želeli smo da pojedemo nešto jako i konkretno te da uz to jelo popijemo korektno pivo. Meni ovog restorana poseduje odličan izbor kvalitetnih i jedinstvenih jela, a koja ćete malo teže naći na drugim mestima. Jedno od tih jeste i njihov specijalni biftek Mikan, koji smo i naručili uz dobro rashlađeno pilsner svetlo pivo. Radi se o svežem odresku goveđeg mesa koje je punjeno sa pršutom, kačkavaljem, kiselim krastavcima, te je rolovano u slanini. Prava bomba ukusa, aroma i mirisa. Moramo vam priznati da dugo nismo ovoliko uživali u bifteku, koji je uparen sa hladnim pilsner pivom davao osećaj kao da smo u raju. Ko god želi da klopa kvalitetnu i inovativnu domaću hranu mora posetiti Mikan.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Mršavite uz pivo

Pivo je duboko ukorenjeno u našoj kulturi kao jeftin način da se oslobodimo briga, zabavimo i opustimo, ali sve to

Američki paradoks

Kao i u mnogo čemu, pa tako i u pivskim stilovima, Amerika je posebna u odnosu na ostatak sveta, a

Restoran Terasa

Restoran Terasa nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i Novi

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.