Pivnica Gusan

Zdanje, u kojem se nalazi pivnica-restoran Gusan, sazidano je 1830. godine u stilu klasicizma, kao jedna od prve četiri dvospratnice u Novom Sadu. Ovo je inače jedna od retkih zgrada koja nije stradala tokom bombardovanja Novog Sada 1849. godine.

Danas se u podrumu ovog slavnog zdanja nalazi prva pivnica-restoran, pod imenom Gusan. Sa željom da sugrađanima i gostima grada pokažu male tajne kulinarskih magova i ponude im dobar zalogaj uz prijatnu čašu piva, otvorili su restoran domaće i internacionalne kuhinje sa bogatom ponudom alkoholnih pića. Kao jedan od njihovih zaštitnih znakova jeste profesionalno točenje piva, a ljubitelji ovog pića od hmelja, znaju koliko je važno zadovoljiti visoke kriterijume točenja i posluživanja piva. Veliki izbor domaćih i inostranih piva, piva na točenje i piva u flašama, razlog je mnogima da, noćni provod u Novom Sadu, započnu u “Gusanu”.

Beer Style preporuka – Ovog puta, posetili smo Gusana, najstariju novosadsku pivnicu koja je ujedno i restoran. Nema tu nekog preteranog fantaziranja, osim velikog izbora piva, u ovoj pivnici se trude da sve bude što jednostavnije moguće ali da kvalitet bude na zavidnom nivou. Stoga možete biti sigurni, šta god da naručite, to će biti sveže, kvalitetno napravljeno i posluženo. U Pivnicu Gusan došli smo poprilično gladni, odlučili smo se da pojedemo nešto jako i konkterno uz adekvatno pivo. Njihova slanina pečena na roštilju je bila prava stvar koja nam je tada trebala, uz nju smo naručili i jedno veliko ne previše rashlađeno pšenično pivo. Uz pečenu slaninu je bio poslužen i pomfrit. Ne moramo vam preterano objašnjavati zašto je pečena slanina, uz pšenično pivo i pomfrit jednostavna, ali ujedno i savršena kombinacija. Ako ste u prolasku, a ujedno ste gladni i žedni dobrog piva, obavezno posetite ovu prestižnu pivnicu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

Kafemat

Kafemat je zanimljiv koncept restorana i bara koji se nalazi nadomak novosadskog Spensa. Gastronomska magija koju pruža ovaj restoran, uvek

Kućno pivarstvo – Sladovi

Prilikom proizvodnje piva postoje dve glavne vrste slada na koje bi trebali da obratite pažnju: osnovni sladovi i specijalni sladovi.

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc