Pivnica Gusan

Zdanje, u kojem se nalazi pivnica-restoran Gusan, sazidano je 1830. godine u stilu klasicizma, kao jedna od prve četiri dvospratnice u Novom Sadu. Ovo je inače jedna od retkih zgrada koja nije stradala tokom bombardovanja Novog Sada 1849. godine.

Danas se u podrumu ovog slavnog zdanja nalazi prva pivnica-restoran, pod imenom Gusan. Sa željom da sugrađanima i gostima grada pokažu male tajne kulinarskih magova i ponude im dobar zalogaj uz prijatnu čašu piva, otvorili su restoran domaće i internacionalne kuhinje sa bogatom ponudom alkoholnih pića. Kao jedan od njihovih zaštitnih znakova jeste profesionalno točenje piva, a ljubitelji ovog pića od hmelja, znaju koliko je važno zadovoljiti visoke kriterijume točenja i posluživanja piva. Veliki izbor domaćih i inostranih piva, piva na točenje i piva u flašama, razlog je mnogima da, noćni provod u Novom Sadu, započnu u “Gusanu”.

Beer Style preporuka – Ovog puta, posetili smo Gusana, najstariju novosadsku pivnicu koja je ujedno i restoran. Nema tu nekog preteranog fantaziranja, osim velikog izbora piva, u ovoj pivnici se trude da sve bude što jednostavnije moguće ali da kvalitet bude na zavidnom nivou. Stoga možete biti sigurni, šta god da naručite, to će biti sveže, kvalitetno napravljeno i posluženo. U Pivnicu Gusan došli smo poprilično gladni, odlučili smo se da pojedemo nešto jako i konkterno uz adekvatno pivo. Njihova slanina pečena na roštilju je bila prava stvar koja nam je tada trebala, uz nju smo naručili i jedno veliko ne previše rashlađeno pšenično pivo. Uz pečenu slaninu je bio poslužen i pomfrit. Ne moramo vam preterano objašnjavati zašto je pečena slanina, uz pšenično pivo i pomfrit jednostavna, ali ujedno i savršena kombinacija. Ako ste u prolasku, a ujedno ste gladni i žedni dobrog piva, obavezno posetite ovu prestižnu pivnicu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

viking

Istorija (i pivo)

Recept za pivo je najstariji pronađeni recept do sada. Stari Egipćani su zaslužni za prvi recept koji opisuje proizvodnju piva.

crno pivo

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

Kraft piva jačaju kosti

Najstarije pivo, a koje još uvek može da se pije, pronađeno je na dnu Baltičkog mora, u olupini broda potopljenog

Pivara Crow

Ova pivara uvek ima po desetak različitih piva na stanju i trude se da svakog meseca izbace na tržište bar

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike