Restoran Bata Pežo

U elitnom novosadskom naselju Kamenjar, na samoj obali Dunava nalazi se restoran Bata Pežo. Restoran sa tradicijom koga rado posećuju pravi hedonisti i boemi. Ponuda i kvalitet hrane je na vrhunskom nivou. Kuvari od najkvalitetnijih namirnica za Vas pripremaju riblje, kao i sve vrste mesnih specijaliteta.

Kapacitet sala je 200 mesta koje su pogodne za razne zabave, svadbe, rođendane i poslovne susrete. U letnjim danima terasa sa najlepšim pogledom može da ugosti do 70 gostiju.

Beer Style preporuka – Ovog puta smo imali priliku da posetimo restoran na veoma dobrom glasu, a koji se bavi konceptom internacionalne kuhinje na zanimljiv način. Meni ovog restorana čine specijaliteti od slatkovodne ribe, ali i ribe koja nam stiže sa Mediterana. Restoran Bata Pežo najviše se ponosi rečnim i morskim specijalitetima, a za to postoji i dobar razlog. Pored ribe i ribljih specijaliteta, u ovom ekskluzivnom restoranu služe i klasična domaća i strana jela, koja ste navikli da viđate po restoranim. Danas smo bili raspoloženi za jedan „rečni“ specijalitet, uz njega smo poručili dobro rashlađeno svetlo lager pivo. Opredelili smo se za smuđa u sosu od lešnika i limete. Ova kombinacija smuđa, lešnika i limete gradi veoma dobar i kompleksan ukus. Pored svega, sve je mnogo bolje uz pivo, a ova kombinacija je pravi dokaz za to. Ovaj restoran je pravo mesto gde možete otići na lagani nedeljni ručak, opuštena i elegantna atmosfera vas očekuje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kolaboracije i Dogma brewery

U trećem broju magazina Beer Style objavljen je intervju sa ikonom američke kraft scene Metom Brofijem, ali tom prilikom nije

PIVO: Kako da osetite pun ukus

Sve karakteristike jednog pivskog stila dolaze do izražaja ukoliko je ono servirano na pravi način Uživanje u pivu predstavlja jedan

Zebrew Brewery i Fat Boys

Danas 02.08.2018. u 16h u Fat Boys, Strahinjića Bana 3 (Beograd) Zebrew Brewery predstavlja svoje pivo Chubby. “Chubby je superlagani

Kineski festival piva

Muzika, turisti, tradicionalna hrana, veliki šatori i puno hrane i piva – nije Oktoberfest, to je Qingdao International Beer Festival,

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.