Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice. Ovaj restoran se nalazi na dve lokacije, u Nevesinjskoj i Šantićevoj ulici, a ono što ga odlikuje, odnosno glavne karakteristike jesu estetski lep i zanimljiv ambijent, te kvalitetna i dostupna hrana.

Igra starih cigli, greda i kovanog gvožđa, u sinergiji sa opuštajućom muzikom i gostoljubivim osobljem, definiše ambijent picerije Botako. Restoran takođe poseduje i baštu kojom dominira stogodišnji zid, a sve ušuškano u krošnji dva stabla.

Beer Style preporuka – Ovog puta na našoj mapi restorana cilj nam je bio Botako. Posetili smo ovaj restoran u ranim popodnevnim časovima, taman na vreme za ručak. Prvo što nas je prijatno iznenadilo jeste prelepi ambijent ovog restorana. Druga stvar koja nam je privukla pažnju jeste zanimljivi meni i dosta pristupačne cene uz zavidan kvalitet. Kao što smo rekli, meni Botako-a jeste dosta zanimljiv, ali mi smo pre ulaska već znali šta ćemo. Tako je, bio je red za picu, ali koju? Osoblje nam je reklo da u kombinaciji sa pivom najbolje ide njihova NLO pica. Za nju smo se i odlučili, a uz nju smo naručili jedno svetlo pilsner pivo. Radi se o pici sa maslinovim uljem, paradajzom, njeguškim pršutom, praškom šunkom, sirom, šampinjonima, pavlakom, maslinama i parmezanom. Zaista prava bomba od pice, savrešeno ide uz dobro rashlađeno svetlo pilsner pivo. Ako imate priliku, ozbiljno vam savetujemo da posetite ovaj restoran i pojedete jednu dobru i kvalitetnu picu, naravno uz adekvatno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Barbecue fest

Barbecue fest

Mesto održavanja: Beograd, Surčin, Nauticko selo “Biser” Boljevci Datum održavanja: 16 i 17. 06. 2018. Edukativni program: • Weber Gril

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.