Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice. Ovaj restoran se nalazi na dve lokacije, u Nevesinjskoj i Šantićevoj ulici, a ono što ga odlikuje, odnosno glavne karakteristike jesu estetski lep i zanimljiv ambijent, te kvalitetna i dostupna hrana.

Igra starih cigli, greda i kovanog gvožđa, u sinergiji sa opuštajućom muzikom i gostoljubivim osobljem, definiše ambijent picerije Botako. Restoran takođe poseduje i baštu kojom dominira stogodišnji zid, a sve ušuškano u krošnji dva stabla.

Beer Style preporuka – Ovog puta na našoj mapi restorana cilj nam je bio Botako. Posetili smo ovaj restoran u ranim popodnevnim časovima, taman na vreme za ručak. Prvo što nas je prijatno iznenadilo jeste prelepi ambijent ovog restorana. Druga stvar koja nam je privukla pažnju jeste zanimljivi meni i dosta pristupačne cene uz zavidan kvalitet. Kao što smo rekli, meni Botako-a jeste dosta zanimljiv, ali mi smo pre ulaska već znali šta ćemo. Tako je, bio je red za picu, ali koju? Osoblje nam je reklo da u kombinaciji sa pivom najbolje ide njihova NLO pica. Za nju smo se i odlučili, a uz nju smo naručili jedno svetlo pilsner pivo. Radi se o pici sa maslinovim uljem, paradajzom, njeguškim pršutom, praškom šunkom, sirom, šampinjonima, pavlakom, maslinama i parmezanom. Zaista prava bomba od pice, savrešeno ide uz dobro rashlađeno svetlo pilsner pivo. Ako imate priliku, ozbiljno vam savetujemo da posetite ovaj restoran i pojedete jednu dobru i kvalitetnu picu, naravno uz adekvatno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

4 TOP koktela sa pivom

Ljubiteljima tečnog hleba ovo sigurno zvuči kao budalaština, ali ako ste već navikli na razne ukuse koktela, a uz to

TOČENO PIVO: Za i protiv

Koliko ima istine u pričama o dobrim i lošim stranama točenog piva Tempo modernog života ume biti naporan, te kako

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.