Restoran Žal za mladost

Restoran Žal za mladost osnovan je sada već davne 1995. godine u Novom Sadu kao nacionalni restoran, sa željom da neguje srpske kulturne i tradicionalne vrednosti. Ime Žal za mladost je dobio po pesmi iz Koštane Bore Stankovića, pa ga sa pravom nazivaju restoranom mladosti, ljubavi, senzualnosti i lepote. Ove teme su večita inspiracija ljudima od pera, a ovaj restoran njihovo omiljeno sastajalište. Restoran Žal za mladost je restoran sa tradicijom, susret prošlog i savremenog i prava gastronomska oaza, gde u miru i opuštenoj atmosferi možete uživati u hrani, ćaskati u dvoje pored kamina ili u bašti, družiti se porodično ili poslovno, obeležavati važne datume i uspehe, kako privatne tako i korporativne.

Beer Style preporuka – RestoranŽal za mladost je poznat kao jedan od najstarijih i najuticajnijih novosadskih restorana, barem kada je reč o konceptu kojim se bave odnosno nacionalnoj kuhinji. Njihov meni se sastoji iz dva glavna dela, a oni su jela iz savremene i jela iz tradicionalne srpske kuhinje. Danas smo bili raspoloženi za nešto savremeno, a konobar nam je preporučio ćureća prsa na njihov način uz svetlo točeno lager pivo. Za to smo se i odlučili. Prsa su pripremljena na odličan način, služe se sa sušenim paradajzom i orasima, u sosu od gorgonzole. Ova izvanredna kombinacija može biti bolja samo uz jednu stvar, a to je hladan točeni lager. Divno pečeno meso daje savršen spoj hladnom svetlom lager pivu, dok sos od gorgonzole dopunjava celu kombinaciju kremastim notama. Ako želite da odete sa porodicom ili prijateljima na laganu klopu i opuštanje onda je ovaj restoran pravo mesto za vas.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pametna kupovina

Postavlja se logično pitanje da li pivo naručiti od nekog ko nema potrebne uslove za ovakav vid prodaje ili pivo

Restoran New Marinero

Restoran – splav New Marinero nalazi se na obali Dunava, na međi između starog kaldrmisanog i ovog drugog, novijeg dela

Pivara Dilemma

Pivara Dilemma iz Pančeva svoja piva nudi u staklenoj ambalaži, sa sjajno dizajniranim, prepoznatljivim etiketama koje govore da se radi

TRADICIJA DUGA 1000 GODINA

Najstarija pivara na svetu je Weihenstephan u Bavarskoj. Ovde se pivo neprekidno proizvodi još od 1040. godine, kako kažu dokumenti.

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju