Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima. Misija je, takođe, bila poznata od samog početka – služiti najbolju hranu i piće, te ništa manje od toga. Danas je Smokvica beogradski brend, sa velikim brojem restorana pozicioniranih po celom Beogradu. Svaki restoran Smokvica je u potpunosti prilagođen delu Beograda, u kom se nalazi.

Beer Style preporuka – Otvaranjem Smokvica stvoreni su topli, ušuškani, kreativni ambijenti provanslaskog stila, u kojima kutak za sebe nalaze ljudi različitih godina, profesija i potreba. Smokvicu u Jovanovoj smo posetili u kasnim popodnevnim časovima nakon napornog radnog dana. Stoga smo bili raspoloženi da se opustimo uz neki dezert, ugodan ambijent i hladno pivo. Odlučili smo da bi nam savršeno legao neki slatkiš uz jedno tamno pivo. Opredelili smo se za Smokvica Cheese Cake sa karamelom. Do sada nismo imali prilike da probamo ovaj način pravljena cheese cake-a, odnosno cheese cake sa karamelom. Kako smo jeli kolač i ispijali prijatno rashlađeno tamno pivo sve više smo shvatali koje čari nudi lanac ovih restoran. U jednom momentu smo se osećali kao da smo napustili ovaj grad i otputovali na neko jednostavnije, prostije mesto u kojem postojimo samo mi, kolač i pivo.

Zaista izvanredan ugođaj koji bi preporučili svakome ko je imao naporan dan, posetite Smokvicu i napunite vaše baterije.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Lovac

U dobro poznatom ambijentu restorana Lovac, prepunom lovačkih priča, koji zahvaljujući izloženim puškama i opasačima, galeriji divljači i odabiru boja

PIVO OD 700 FUNTI

Najskuplje pivo na svetu retko je dostupno kod nas. Ako vam neko ponudi da kupite i naravno popijete jedno Vieille Bon Secours pivo, budite oprezni.

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.