Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima. Misija je, takođe, bila poznata od samog početka – služiti najbolju hranu i piće, te ništa manje od toga. Danas je Smokvica beogradski brend, sa velikim brojem restorana pozicioniranih po celom Beogradu. Svaki restoran Smokvica je u potpunosti prilagođen delu Beograda, u kom se nalazi.

Beer Style preporuka – Otvaranjem Smokvica stvoreni su topli, ušuškani, kreativni ambijenti provanslaskog stila, u kojima kutak za sebe nalaze ljudi različitih godina, profesija i potreba. Smokvicu u Jovanovoj smo posetili u kasnim popodnevnim časovima nakon napornog radnog dana. Stoga smo bili raspoloženi da se opustimo uz neki dezert, ugodan ambijent i hladno pivo. Odlučili smo da bi nam savršeno legao neki slatkiš uz jedno tamno pivo. Opredelili smo se za Smokvica Cheese Cake sa karamelom. Do sada nismo imali prilike da probamo ovaj način pravljena cheese cake-a, odnosno cheese cake sa karamelom. Kako smo jeli kolač i ispijali prijatno rashlađeno tamno pivo sve više smo shvatali koje čari nudi lanac ovih restoran. U jednom momentu smo se osećali kao da smo napustili ovaj grad i otputovali na neko jednostavnije, prostije mesto u kojem postojimo samo mi, kolač i pivo.

Zaista izvanredan ugođaj koji bi preporučili svakome ko je imao naporan dan, posetite Smokvicu i napunite vaše baterije.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Caffe Restoran Gentlemen

Restoran Gentlemen je ugostiteljski objekat u Novom Sadu u ulici Branka Bajića, ka izlasku na veliki bulevar Evrope.Restoran Gentlemen se

Češka piva u Srbiji

Priča o Češkoj Republici i pivu najčešće započinje dobro poznatom statistikom, koja već godinama unazad pokazuje da su Česi neprikosnoveni

Casa Nova

U samom centru Beograda, na Dorćolu, u starom gradskom kraju poznatom po svom multikulturalnom ambijentu, nalazi se restoran italijansko-francuske kuhinje

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju