Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima. Misija je, takođe, bila poznata od samog početka – služiti najbolju hranu i piće, te ništa manje od toga. Danas je Smokvica beogradski brend, sa velikim brojem restorana pozicioniranih po celom Beogradu. Svaki restoran Smokvica je u potpunosti prilagođen delu Beograda, u kom se nalazi.

Beer Style preporuka – Otvaranjem Smokvica stvoreni su topli, ušuškani, kreativni ambijenti provanslaskog stila, u kojima kutak za sebe nalaze ljudi različitih godina, profesija i potreba. Smokvicu u Jovanovoj smo posetili u kasnim popodnevnim časovima nakon napornog radnog dana. Stoga smo bili raspoloženi da se opustimo uz neki dezert, ugodan ambijent i hladno pivo. Odlučili smo da bi nam savršeno legao neki slatkiš uz jedno tamno pivo. Opredelili smo se za Smokvica Cheese Cake sa karamelom. Do sada nismo imali prilike da probamo ovaj način pravljena cheese cake-a, odnosno cheese cake sa karamelom. Kako smo jeli kolač i ispijali prijatno rashlađeno tamno pivo sve više smo shvatali koje čari nudi lanac ovih restoran. U jednom momentu smo se osećali kao da smo napustili ovaj grad i otputovali na neko jednostavnije, prostije mesto u kojem postojimo samo mi, kolač i pivo.

Zaista izvanredan ugođaj koji bi preporučili svakome ko je imao naporan dan, posetite Smokvicu i napunite vaše baterije.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Brzi gulaš sa Kaš pivom

Gulaš je jelo koje turisti često traže u našim restoranima. Naročito je cenjen Mađarski gulaš, koji je često na trpezi

Prva pivara u Srbiji

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

Mamurluk dug četiri dana

Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske

Restoran Zavičaj

Lanac restorana „Zavičaj“ nastao je kao ogranak Hotela „Kneževina“. „Kneževina“ je centrala njihovog ugostiteljstva, sa visokim kvalitetom usluge, koja vodi

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva