Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima. Misija je, takođe, bila poznata od samog početka – služiti najbolju hranu i piće, te ništa manje od toga. Danas je Smokvica beogradski brend, sa velikim brojem restorana pozicioniranih po celom Beogradu. Svaki restoran Smokvica je u potpunosti prilagođen delu Beograda, u kom se nalazi.

Beer Style preporuka – Otvaranjem Smokvica stvoreni su topli, ušuškani, kreativni ambijenti provanslaskog stila, u kojima kutak za sebe nalaze ljudi različitih godina, profesija i potreba. Smokvicu u Jovanovoj smo posetili u kasnim popodnevnim časovima nakon napornog radnog dana. Stoga smo bili raspoloženi da se opustimo uz neki dezert, ugodan ambijent i hladno pivo. Odlučili smo da bi nam savršeno legao neki slatkiš uz jedno tamno pivo. Opredelili smo se za Smokvica Cheese Cake sa karamelom. Do sada nismo imali prilike da probamo ovaj način pravljena cheese cake-a, odnosno cheese cake sa karamelom. Kako smo jeli kolač i ispijali prijatno rashlađeno tamno pivo sve više smo shvatali koje čari nudi lanac ovih restoran. U jednom momentu smo se osećali kao da smo napustili ovaj grad i otputovali na neko jednostavnije, prostije mesto u kojem postojimo samo mi, kolač i pivo.

Zaista izvanredan ugođaj koji bi preporučili svakome ko je imao naporan dan, posetite Smokvicu i napunite vaše baterije.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Stilovi piva

Stilovi piva

Pored dve osnovne vrste piva lager i ale, postoje još drugih stilova piva (ovo su stilovi nemojte da ih pomešate

Restoran Bella Napoli

Restoran, ali i picerija Bella Napoli otvoren je 1999. godine, a u vreme otvaranja bio je zamišljen kao porodični restoran

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.