Restoran Šaran

Restoran Šaran predstavlja ugostiteljsku dušu Zemuna, ali i moderan alaski duh Zemuna. Šaran pleni i osvaja svoju publiku, pretoplom atmosferom, izvrsnom kuhinjom, domaćinskom toplinom usluge i vrhunskom ponudom u izboru dobre karte pića.

Pre više od jednog veka alas Vićentije Vukotić je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, koja je, vrlo brzo, postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi jedijnstvenog ukusa, čija se tradicionalna receptura i danas koristi. Ova preslatka kuća, tik uz desnu obalu Dunava, pleni svojom arhitekturom i od svog nastanka okupljala je najslavnije ličnosti i imena iz raznih oblasti rada i života, a alasima je bila prvo mesto na koje su dolazili punih ruku sveže ribe, pravo iz svojih čamaca. To je ono čime se i danas Šaran ponosi.

Beer Style preporuka – Šaran je jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji, beogradski restoran koji se bavi konceptom domaćih ribljih specijaliteta. Ali pored rečnih, njihov meni poseduje i jela koja se prave od morskih riba. Tako da ima za svakoga po nešto. Pored svih svojih specijaliteta, najviše su poznati po njihovom izvanrednom ribljem paprikašu koji služe uz domaću testeninu. Hteli smo i sami da se uverimo da li je paprikaš toliko dobar, te smo ga i naručili uz dodatak jednog hladnog svetlog lagera. Odmah vam moramo reći – radi se o veoma ozbiljnom paprikašu. Domaća testenina samo dopunjava celu priču dok paprikaš vodi glavnu reč svojim izvanrednim i pikantnim ukusima. Pivo predstavlja savršen dodatak ovoj kombinaciji jer smiruje i uspeva lagano da izbalansira ukuse ribljeg paprikaša.

Restoran Šaran je pravo mesto za svakog ljubitelja kvalitetne rečne ribe, ali i jela spremljenih od ribe.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

birra moretti

PIVO – Birra Moretti

Pivo Birra Moretti je fini italijanski lager, koji ima sve odlike jednog mediteranskog laganog piva.

Biti odgovoran je u trendu

Danas ćemo vas posavetovati na koji način možete da naučiti odgovorno da konzumirate alkohol i to kroz par koraka Većina

10 razloga zašto piti pivo

Pravo pivo bogato je vitaminom B i proteinima. Hmelj je glavni sastojak koji se koristi za pripremu piva, sadrži flavonoide,

Greške se dešavaju

Ovo su samo neke sitnice na koje bi svaki pivar trebao da obrati pažnju Proizvodnja piva je jedan dug i

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli