Restoran Šaran

Restoran Šaran predstavlja ugostiteljsku dušu Zemuna, ali i moderan alaski duh Zemuna. Šaran pleni i osvaja svoju publiku, pretoplom atmosferom, izvrsnom kuhinjom, domaćinskom toplinom usluge i vrhunskom ponudom u izboru dobre karte pića.

Pre više od jednog veka alas Vićentije Vukotić je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, koja je, vrlo brzo, postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi jedijnstvenog ukusa, čija se tradicionalna receptura i danas koristi. Ova preslatka kuća, tik uz desnu obalu Dunava, pleni svojom arhitekturom i od svog nastanka okupljala je najslavnije ličnosti i imena iz raznih oblasti rada i života, a alasima je bila prvo mesto na koje su dolazili punih ruku sveže ribe, pravo iz svojih čamaca. To je ono čime se i danas Šaran ponosi.

Beer Style preporuka – Šaran je jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji, beogradski restoran koji se bavi konceptom domaćih ribljih specijaliteta. Ali pored rečnih, njihov meni poseduje i jela koja se prave od morskih riba. Tako da ima za svakoga po nešto. Pored svih svojih specijaliteta, najviše su poznati po njihovom izvanrednom ribljem paprikašu koji služe uz domaću testeninu. Hteli smo i sami da se uverimo da li je paprikaš toliko dobar, te smo ga i naručili uz dodatak jednog hladnog svetlog lagera. Odmah vam moramo reći – radi se o veoma ozbiljnom paprikašu. Domaća testenina samo dopunjava celu priču dok paprikaš vodi glavnu reč svojim izvanrednim i pikantnim ukusima. Pivo predstavlja savršen dodatak ovoj kombinaciji jer smiruje i uspeva lagano da izbalansira ukuse ribljeg paprikaša.

Restoran Šaran je pravo mesto za svakog ljubitelja kvalitetne rečne ribe, ali i jela spremljenih od ribe.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Terasa

Restoran Terasa nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i Novi

Loft

Loft

Počelo je sa Loft Campusom u Stražilovskoj 37, gde je uz sjajan izbor kafe, probrana pića i ukusnu hranu uglavnom

Pivara Dilemma

Pivara Dilemma iz Pančeva svoja piva nudi u staklenoj ambalaži, sa sjajno dizajniranim, prepoznatljivim etiketama koje govore da se radi

Zebrew pakuje pivo u papir

Zebrew je mala craft pivara sa sedištem u Rakovici. Ono što ih razlikuje od ostalih craft pivara jeste što konstanto

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.