Restoran and Sushi bar Bizu

Opuštena atmosfera i savršena usluga u modernom ambijentu i prijatnoj bašti je ono zbog čega bi obavezno trebali da posetite ovaj restoran. Takođe, iznenadiće vas ljubazno osoblje koje ume da preporuči i može da Vam pomogne u izboru sa najboljim predlozima jela, ali i uparivanja jela sa pivom. Otvorena kuhinja je mesto na kome se sve sprema sa puno ljubavi i još vise pažnje.

Odličan suši je ono po čemu su nadaleko poznati, kako u Beogradu tako i u okolini prestonice. Maštovit izbor rolnica u rasponu od tradicionalnih do modernih varijacija. Pored toga, imaju odličan izbor piva, sakea i koktela. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih bi Bizu trebao da bude destinacija na vašim kulinarskim i gastronomskim putovanjima.

Beer Style preporuka – Bizu je beogradski restoran i sushi bar, koji se  nalazi u ulici Andre Nikolića. Pored sušija, meni ovog restorana poseduje mnoštvo japanskih i azijskih specijaliteta. Ako ste ljubitelji istočnjačke kuhinje Bizu će vas zadovoljiti. Pored svega, kvalitetne namernice su i dalje najveći ponos ovog restorana. Pri poseti Bizu bili smo raspoloženi da probamo njihov izvanredan suši. Uz ovaj suši smo planirali da naručimo jedno svetlo lager pivo. Posle malo predomišljanja i uz konsultacije sa ljubaznim osobljem došli smo do zaključka da je njihov premium tuna roll suši najbolja opcija. Radi se o rolovanom sušiju sa tunom, susamom, pirinčem, sriracha i ungi sosem. Prava kombinacija koja izvlači sve najbolje od sušija. Korektno ide sa dobro rashlađenim svetlim lager pivom, mada smatramo da bi pšenično bilo za nijansu bolja opcija u ovoj situaciji.

Ako ste ljubitelj azijske kuhinje i suši kulture, Bizu je destinacija vredna vašeg vremena i pažnje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

pohovanje sa pivom

Pohujte sa Jelen pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.