Restoran Balkan ekspres

Na samoj obali Dunava, podno Petrovaradinske tvrđave, nalazi se restoran Balkan ekspres. Ovaj restoran postoji već više od 20 godina, s tim što se na ovoj lokaciji nalazi u proteklih desetak godina.

Velika bašta sa pogledom na Dunav, interesantan eneterijer i odlična tradicionalna kuhinja je ono što primarno privlači goste u Balkan ekspres.

Hladna i topla predjela, supe i čorbe, jela sa piletinom i ćuretinom, goveđim mesom, svinjskim mesom, jela od ribe, salate i poslastice jesu deo jelovnika ovog novosadskog restorana restorana.

Beer Style preporuka – Balkan ekspres se primarno bavi konceptom tradicionalne kuhinje pripremljene na moderan način. Pri poseti ovom restorana želeli smo da pojedemo nešto specijalno, nešto što samo možemo naći kod njih. Osoblje je bilo vrlo ljubazno i preporučilo nam je njihov prvi pravi specijalitet, čija je receptura osmišljena davne 1998. godine. Reč je o ćurećem fileu u umaku od milerama i gorgonzole, a uz ovo jelo smo naručili još jedno pšenično pivo. Varijaciju ovog jela imali smo priliku da probamo već nekoliko puta i već znamo šta da očekujemo, no ovde je nešto bilo drugačije, a ukus je bio mnogo bolji. Pored izvrsnog ukusa ovog jela, bitno je napomenuti da se odlično slaže uz ne previše rashlađeno pšenično pivo.

Ako ste raspoloženi za kvalitetne specijalitete domaće i internacionalne kuhinje restoran Balkan Ekspres je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Sofa

Neobična i topla atmosfera restorana Sofa, smeštenog u Beton hali, kombinuje vedrinu, otmenost i pre svega udobnost. Originalan i moderan,

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Dogma Taproom

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim

Najjače nemačko pivo

Kada je 2011. godine prvi, ali i jedini, put pušteno na tržište – Schorschbock 57 je bilo najjače pivo na

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.