Restoran Balkan ekspres

Na samoj obali Dunava, podno Petrovaradinske tvrđave, nalazi se restoran Balkan ekspres. Ovaj restoran postoji već više od 20 godina, s tim što se na ovoj lokaciji nalazi u proteklih desetak godina.

Velika bašta sa pogledom na Dunav, interesantan eneterijer i odlična tradicionalna kuhinja je ono što primarno privlači goste u Balkan ekspres.

Hladna i topla predjela, supe i čorbe, jela sa piletinom i ćuretinom, goveđim mesom, svinjskim mesom, jela od ribe, salate i poslastice jesu deo jelovnika ovog novosadskog restorana restorana.

Beer Style preporuka – Balkan ekspres se primarno bavi konceptom tradicionalne kuhinje pripremljene na moderan način. Pri poseti ovom restorana želeli smo da pojedemo nešto specijalno, nešto što samo možemo naći kod njih. Osoblje je bilo vrlo ljubazno i preporučilo nam je njihov prvi pravi specijalitet, čija je receptura osmišljena davne 1998. godine. Reč je o ćurećem fileu u umaku od milerama i gorgonzole, a uz ovo jelo smo naručili još jedno pšenično pivo. Varijaciju ovog jela imali smo priliku da probamo već nekoliko puta i već znamo šta da očekujemo, no ovde je nešto bilo drugačije, a ukus je bio mnogo bolji. Pored izvrsnog ukusa ovog jela, bitno je napomenuti da se odlično slaže uz ne previše rashlađeno pšenično pivo.

Ako ste raspoloženi za kvalitetne specijalitete domaće i internacionalne kuhinje restoran Balkan Ekspres je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ocenjivanje piva

Ocenjivanje piva

Da li ste znali da je od svih alkoholnih pića najteže oceniti kvalitet piva? Da bi ocenjivanje piva bilo ispravno pivo ne sme biti hladno.

Zebrew Brewery i Fat Boys

Danas 02.08.2018. u 16h u Fat Boys, Strahinjića Bana 3 (Beograd) Zebrew Brewery predstavlja svoje pivo Chubby. “Chubby je superlagani

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.