Restoran Kućerak na Ribarcu

Restoran Kućerak na Ribarcu otvoren je pre više od 12 godina. Na Ribarskom ostrvu, tik do česme, uz samu obalu Dunavca, daleko od gradske vreve i buke, ovaj restoran-čarda predstavlja savršeno mesto za sve one koji žele da uživaju u dobroj hrani, piću i tamburaškoj muzici, ili da se opuste uz pivce, novine ili uz dobro društvo.

U tradicionalnom vojvođanskom ambijentu, koji može da ugosti do 100 gostiju u sali i 100 u bašti, možete uživati u specijalitetima domaće kuhinje. Na meniju se redovno nađe od čorbe i toplih predjela sa povrćem ili pirinčem, do ražnjića i ribe. Restoran je poznat i po ukusnoj ribljoj čorbi bez kostiju, svežoj rečnoj ribi sa roštilja i dimljenom tolstolobiku.

Beer Style preporuka – Kućerak je poznata novosadska čarda, koja osim ribljih specijaliteta služi i jela od „kopnenih životinja“. Poznati su po svom kvalitetu i efektivnom načinu poslovanja. Mušterija je uvek u pravu. Ali pored svega predhodno navedenog najviše su poznati po svojoj fenomenalnoj ribljoj čorbi bez kostiju! Nekoliko puta smo jeli ovu čorbu i svaki put je bila izvanredna. Ovog puta nismo želeli da rizikujemo i opredelili smo se opet za riblji fiš, a  uz njega smo naručili jedno svetlo lager pivo. Kao i uvek, ukus je bio izvanredan, zbog nedostatka kostiju ceo ugođaj je bio mnogo opušteniji i nismo morali da se brinemo. Naše je mišljenje da riblju čorbu, odnosno dobar fiš treba znati napraviti i ozbiljno se potruditi da on bude dobar, a Kućerak nas svaki put uveri da kod njih nema kompromisa. Naravno, pivo je išlo kao savršeni kompliment ovako kvalitetnoj čorbi. Savetujemo da ih uparite, ako budete imali priliku da probate ovu čorbu bez kostiju.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PILSNER PIVA

Pilsner pivo se pravi od neutralne ili vode sa visokom Ph vrednošću. Često je zlatkaste boje, blago suvog i gorkog

Krštenje u pivu

Danas nema onih koji piju pivo na slamčicu, ali slamčice su izmišljene upravo zbog piva. Kako bi filtrirali pivo, koje

TOČENO PIVO: Za i protiv

Koliko ima istine u pričama o dobrim i lošim stranama točenog piva Tempo modernog života ume biti naporan, te kako

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.