Restoran Žabar

Verujete li da postoji mesto u Beogradu koje može da zadovolji sve vaše gastro kriterijume? Verovali ili ne, ali postoji – Restoran Žabar je sasvim sigurno takvo mesto. Ovaj restoran je polazna tačka za beogradsku restoransku scenu, ali i kriterijum za veličanstveno hedonističko iskustvo.

Počevši od prezentacije jela, uokvireno vrhunskom uslugom, a u kombinaciji sa virtuozno spremljenim jelima iskustvo uživanja u Žabaru dobija novi oblik. Žabar je dom inspiracija, simbol vrednosti i svega u šta verujete.

Beer Style preporuka – Žabar je beogradski restoran koji se nalazi u Zemunu i predstavlja koncept spoja više različitih kuhinja. Krasi ga zanimljiv i jedinstven ambijent koji se nalazi na Keju Oslobođenja. Pored ambijenta i izvanredne hrane, Žabar takođe može da se pohvali i sa kvalitetnom i dostojnom uslugom. Pri poseti Žabaru, želeli smo pojesti nešto jedinstveno i bili smo rapoloženi za eksperimentisanje. Posle male konsultacije sa osoblje odlučili smo da poručimo goveđu rozbratnu. Šta je Rozbratna? Reč je o kvalitetnom odresku mesa, koje je predhodno starilo čak mesec dana. Ovaj komad govedine začinjen je sa ruzmarinom i morskom solju, i predstavlja pravi specijalitet. Uz ovaj specijalitet smo poručili i jedno svetlo lager pivo. Ako ste ikada imali priliku da probate dry aged mesa onda znate o čemu je reč, a ako niste obavezno probajte. Jedinstven ukus kvalitetnog mesa, u mešavini sa ruzmarinom i pivom je nešto nezaboravno.

Zaista, Žabar nam je pružio jedinstveno iskustvo u kojem smo ispunili sva naša čula. Radujemo se sledećoj poseti Žabaru, a vama savetujemo da ako ste u prilici obavezno posetite ovaj elegantni restoran.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo i zdravlje

Pivo i zdravlje

Pivo sadrži skoro sve minerale koji su nam potrebni za opstanak. Korišćeno je kao jedna od glavnih namernica u Evropi

Kako se snaći na putovanju

Današnji putnici i turisti imaju mnogo mogućnosti kada je piće u pitanju. Trgovina je uznapredovala pa se roba šalje na

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.