Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je mesto na kome ćete shvatiti zašto se treba opredeliti sporo pripremanu hranu.

Inače koncept slowfood restorana ne znači da je usluga spora, naprotiv, ona podrazumeva nešto sasvim drugo. Drugim rečima – onoliko vremena koliko je vama potrebno da sa uživanjem pojedete vaš prvi obrok, toliko je konobaru dovoljno da vam prinese drugi i treći. Prednost ovakvog naručivanja hrane je da možete da isprobate više jela, a samim ti i degustirate više različitih piva uz njih, te pronađete svoj savršen par.

Beer Style preporuka –Jedinstveni koncept kojim se bavi Restoran ABC, podrazumeva mini gangove koji se serviraju u pravilnim vremenskim razmacima, a spremaju se na osnovu trenutnog raspoloženja gosta, uz stručne savete vrsnih kuvara. Meni restorana je koncipiran na spoju više različitih kuhinja od azijske, do mediteranske, italijanske pa sve do domaće. Danas smo bili raspoloženi za neku kvalitetnu azijsku klopu. Stoga smo poručili Tajlandsku piletinu, odnosno Thai piletinu. Reč je o pilećem belom mesu koje je spremljeno uz sečuan sos, sa prilogom od  različitog povrća, susama i soja sos. Pored Tajlandse piletine, poručili smo jedno svetlo lager pivo. Piletina je bila izvanredna, a spoj kiselo ljutih ukusa nas je očarao. Dobro rashlađeni svetli lager je savršeno išao uz ovo jelo i rashlađivao je ljutinu piletine.

Ako ste ljubitelji savremene svetske kuhinje i dopada vam se koncept slowfood restorana, nećete se razočarati u restoran ABC.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran The Square

Besprekorna usluga, elegantna atmosfera i bogat izbor piva slažu se sa savremenom i evropskom kuhinjom restorana The Square. Elegantan i

O Hara S

Zanatsko pivo O’Hara’s

Pivo sa ukusom piva U irskoj pivari O’Hara’s se za pravljenje piva isključivo koriste samo četiri glavna sastojka –  voda,

Organizam proizvodi pivo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva