Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je mesto na kome ćete shvatiti zašto se treba opredeliti sporo pripremanu hranu.

Inače koncept slowfood restorana ne znači da je usluga spora, naprotiv, ona podrazumeva nešto sasvim drugo. Drugim rečima – onoliko vremena koliko je vama potrebno da sa uživanjem pojedete vaš prvi obrok, toliko je konobaru dovoljno da vam prinese drugi i treći. Prednost ovakvog naručivanja hrane je da možete da isprobate više jela, a samim ti i degustirate više različitih piva uz njih, te pronađete svoj savršen par.

Beer Style preporuka –Jedinstveni koncept kojim se bavi Restoran ABC, podrazumeva mini gangove koji se serviraju u pravilnim vremenskim razmacima, a spremaju se na osnovu trenutnog raspoloženja gosta, uz stručne savete vrsnih kuvara. Meni restorana je koncipiran na spoju više različitih kuhinja od azijske, do mediteranske, italijanske pa sve do domaće. Danas smo bili raspoloženi za neku kvalitetnu azijsku klopu. Stoga smo poručili Tajlandsku piletinu, odnosno Thai piletinu. Reč je o pilećem belom mesu koje je spremljeno uz sečuan sos, sa prilogom od  različitog povrća, susama i soja sos. Pored Tajlandse piletine, poručili smo jedno svetlo lager pivo. Piletina je bila izvanredna, a spoj kiselo ljutih ukusa nas je očarao. Dobro rashlađeni svetli lager je savršeno išao uz ovo jelo i rashlađivao je ljutinu piletine.

Ako ste ljubitelji savremene svetske kuhinje i dopada vam se koncept slowfood restorana, nećete se razočarati u restoran ABC.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

pivara gvint

Taproom pivare Gvint

Kraft revolucija donela je i novosti u odnosima između proizvođača i potrošača piva. U SAD je, na primer, broj zanatskih

Super can fest

ODRŽAN Super can fest

Više od 3000 ljudi posetilo je Super Can Fest i tokom dva dana uživalo u kraft pivima iz 24 pivare

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju