Sarajevski ćevap Walter

U Železniku, 2006. godine, se otvorio prvi restoran Walter sa idejom da Beograđanima pokaže nešto neobično i nesvakidašnje. Takođe, neka polazna ideja je bila da se stvori mesto kultnog naziva i atmosfere, a koje će biti privlačno svim generacijama.

Svoju misiju su u proteklih 13 godina uspešno gradili, te približili publici u Srbiji sarajevski šmek, o kojem se često priča. Njihova retro priča upotpunjena je interesantnim detaljima koji asociraju na prošla vremena, kojih se mnogi sećaju sa nostalgijom. Na njihovoj adresi, priča o legendarnom Valteru i sarajevskom ćevapu dobija novu dimenziju.

Beer Style preporuka –Beogradski Walter je nadaleko poznat lanac restorana koji se bavi konceptom domaćih, balkanskih specijaliteta sa roštilja, od kojih je najpoznatiji Sarajevski ćevap. Meni je jednostavan, nije previše obiman, a opet poseduje sve što možete želeti od restorana koji se bavi ovim konceptom. Cene su pristupačne svima, dok je kvalitet na već poznatom vrhunskom nivou. Walter nije razočarao, naručili smo njihove Sarajevske ćevape od junećeg mesa i jedno svetlo lager pivo. Kombinacija za koju već svako zna da je dobitna. Ćevapi su bili korektno pečeni, nisu bili prepečeni, lepinja sočna i kajmak punomasan. Sve ovo daje krajnji proizvod koji žudi za hladnim svetlim lager pivom.

Ako ste ljubitelji specijaliteta sa ćumura Walter je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Gondola

Restoran Gondola svojim ekskluzivnim enterijerom i bogatom ponudom internacionalne kuhinje nudi gostima prijatno mesto za opuštanje u samom centru Novog

Oživljena piva iz 18. veka

Za proizvodnju ovog piva korišćeni su kvasci i recepturu koja je bila standard za taj vremenski period Mikrobi kvasaca iz

inke

Inke i pivo

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.