Restoran Tri Šešira

Restoran Tri Šešira je pravi biser među restoranima Skadarlije, ali i sinonim za beogradsko ugostiteljstvo. Sagrađen je u srcu Skadarske ulice i u prepoznatljivom ambijentu postoji više od 150 godina. Otvoren je 1864. u zgradi u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, koja je kao logotip imala tri plehana šešira. Po tome je restoran i dobio naziv.

Po svojoj usluzi i kvalitetu restoran je poznat i izvan granica naše zemlje. Imao je čast da ugosti najeminentnije domaće i svetske ličnosti: Kralja Huana Karlosa, Džorža Buša, Pertinija, Vili Branta i druge. Svedočanstva o prijatnom boravku u restoranu čuvaju se u knjizi gostiju, pod nazivom “Tri Šešira – bogatstvo tradicije, umetnosti i boemskog života“.

Beer Style preporuka –Tri Šešira je nadaleko poznati beogradski restoran koji služi jela iz isključivo domaćeg repertoara. Pre posete ovom restoranu dobili smo mnoštvo preporuka da probamo neko od pečenja koje nude. Reč je o sporo pečenom mesu, pripremanom u tradicionalnoj sač posudi koja je prekrivena žarom. Ovog puta smo se opredelili za jagnjetinu, i pored pečene jagnjetine smo poručili jedno pšenično pivo. Pečenje je bilo posluženo uz pekarski krompir, i odmah vam moramo reći da ovaj skadarlijski biser nije izneverio. Pečenje je bilo neverovatno ukusno i veoma fino pečeno, a ne previše rashlađeno pšenično pivo je ceo doživljaj postavilo na neku drugu dimenziju ukusa. Reči su suvišne, veoma je teško opisati koliko uživanje i opuštanje može da se iskusi u ovom restoranu.

Ko god da je ljubitelj domaćih specijaliteta neće se pokajati ako poseti restoran Tri Šešira.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Bon Appetit

Restoran Bon Appetit je otvorio svoja vrata ljubiteljima ukusne domaće kuhinje 2011. godine. Restoran Bon Appetit se nalazi u samom

Šta ustvari izaziva mamurluk

Sigurno ste mislili da mamurluk izaziva alkohol u pivu, no nauka kaže drugačije i etiketira glavnog krivca Jaka glavobolja, suva

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.