Restoran Tri Šešira

Restoran Tri Šešira je pravi biser među restoranima Skadarlije, ali i sinonim za beogradsko ugostiteljstvo. Sagrađen je u srcu Skadarske ulice i u prepoznatljivom ambijentu postoji više od 150 godina. Otvoren je 1864. u zgradi u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, koja je kao logotip imala tri plehana šešira. Po tome je restoran i dobio naziv.

Po svojoj usluzi i kvalitetu restoran je poznat i izvan granica naše zemlje. Imao je čast da ugosti najeminentnije domaće i svetske ličnosti: Kralja Huana Karlosa, Džorža Buša, Pertinija, Vili Branta i druge. Svedočanstva o prijatnom boravku u restoranu čuvaju se u knjizi gostiju, pod nazivom “Tri Šešira – bogatstvo tradicije, umetnosti i boemskog života“.

Beer Style preporuka –Tri Šešira je nadaleko poznati beogradski restoran koji služi jela iz isključivo domaćeg repertoara. Pre posete ovom restoranu dobili smo mnoštvo preporuka da probamo neko od pečenja koje nude. Reč je o sporo pečenom mesu, pripremanom u tradicionalnoj sač posudi koja je prekrivena žarom. Ovog puta smo se opredelili za jagnjetinu, i pored pečene jagnjetine smo poručili jedno pšenično pivo. Pečenje je bilo posluženo uz pekarski krompir, i odmah vam moramo reći da ovaj skadarlijski biser nije izneverio. Pečenje je bilo neverovatno ukusno i veoma fino pečeno, a ne previše rashlađeno pšenično pivo je ceo doživljaj postavilo na neku drugu dimenziju ukusa. Reči su suvišne, veoma je teško opisati koliko uživanje i opuštanje može da se iskusi u ovom restoranu.

Ko god da je ljubitelj domaćih specijaliteta neće se pokajati ako poseti restoran Tri Šešira.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

kvaster

KVASTER Za sve uzraste

APA Kvaster u sebi ne sadrži alkohol, iako po svom ukusu podseća na pivo i zato je idealno osvežavajuće piće za sve uzraste.

Organizam proizvodi pivo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli