Restoran Šešir moj

Restoran Šešir moj se još naziva i najbolja kafana u Jugoistočnoj Evropi. Ovaj epitet je poneo jer se u ovoj kafani susreću tradicija, pa duh Skadarlije, ritam Beograda, ukusi Srbije i gosti iz celog sveta.

Onog trenutka kada pređete njihov prag ući ćete u jedan svet koji je danas sve manji, ali i dalje postoji na nekim skrivenim mestima, kao što je Šešir moj.

Beer Style preporuka – Restoran, odnosno bolje reći kafana, Šešir moj je jedna od najčuvenijih skadarlijskih kafana. Za one koji ne znaju, Skadarlija se nalazi u samom srcu starog Beograda, odnosno u Skadarskoj ulici. Pored toga što je primarno kafana, kakve su nekada postojale, Šešir moj je ujedno i vrhunski restoran, koji služi izvanredne specijalitete sa područja cele Evrope. Naravno tu su i naša nacionalana jela, kao i jela sa celog Balkana. Baš zbog ovako širokog menija svako će pronaći nešto za sebe. Nakon male analize menija jedno jelo nam je privuklo pažnju, reč je o dimljenoj vešalici na suvoj bukvi. Uz ovo smo odlučili da poručimo jedno svetlo, točeno i hladno lager pivo. Ovaku kombinaciju nismo još imali prilike da probamo i moramo vam priznati da je izvrsna. Jelo samo po sebi je bilo veoma ukusno, zanimljiva kombinacija ukusa, ali uz hladno točeno lager pivo ovo zaista postaje izvanredno.

Ko god voli kvalitetne kafane i još kvalitetniju hranu mora da poseti restoran Šešir moj.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Dokazano da pivo sprečava rak

Velikim brojem naučnih istraživanjima dokazane su mnoge dobro  osobine hmelja po ljudsko zdravlje. Nedavno je otkriveno da hmelj poseduje flavonoidno

Republika Irska i pivo

Ova zemlja prepuna je legendi, od onih o leprikonima, malim, bradatim i nestašnim vilenjacima koji, ako ih uhvatite, daruju svoj

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.