Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog srpskog domaćinstva, bili su osnovna ideja nastanka današnje kafane Čedić.

U autentičnom ambijentu stare srpske kafane vratićete se u prošlost, te uživati u izvrsnim mezetlucima, teletini i svinjskim rebarcima ispod sača, roštilju, tradicionalno kuvanim jelima, domaćoj zimnici, kolačima, ali i velikom izboru stranih i domaćih piva.

Beer Style preporuka – U kafani Čedić, pored implementiranog duha domaće atmosfere koju pružaju njegovi domaćini, još prijatniji ambijent čini jelovnik koji obiluje domaćim specijalitetima spremljenim po starim recepturama. Posluživanje proje i sira, koji služe kao uvod u gurmanluke i dalje se tradicionalno primenjuje kao dobrodošlica gostima koji se uvek rado vraćaju. Tokom posete ovoj izvanrednoj kafani, nismo mogli da odolimo, a da ne jedemo kao gurmani. Stoga smo detaljno analizirali jelovnik i odlučili da je kolenica pravi izbor. Uz ovaj tradicionalni specijalitet je bio poslužen i kupus u kojem se kolenica spremala, naravno tu su i obavezni dodaci u vidu dobro rashlađenog svetlog lager piva i rena. Ako nas pitate ovo je prava kafanska gozba. Sve je bilo na svom mestu, kolenica je bila veoma fino pripremljena kao i kupus. Ukusi su bili poznati, ali i dalje neodoljivi.

Kafana Čadić, je prava kafana, ali zaista prava kafana, za svakog ljubitelja jake, ukusne i domaće kuhinje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Black Turtle

Jedna od naših najstarijih i najvećih craft pivara, počela je sa radom još 2010. godine u  selu Kukujevci, nadomak Šida

Zašto volimo tamno pivo

Svi ukusi zbog kojih volimo crno pivo dobijaju se različitom obradom jednog jedinog sastojka Mnogi sebe smatraju odličnim poznavaocima piva,

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.