Trattoria pizzeria Amici

Trattoria pizzeria Amici, nalazi se u Beogradu, ušuškana u Karađorđevom parku i predstavlja pravo mesto za ljubitelje italijanske hrane.

Veliki izbor pizza alla romana, pripremljenih u peći na bukova drva, odskače od beogradske ponude ovog italijanskog delikatesa. Pored pica, u Amici ćete pronaći i širok izbor ručno spremljenih pasta, ali i ozbiljnu ponudu stejkova, te velik izbor domaćih i stranih premijum piva. Prijatnim enterijerom picerije dominiraju drvo, kamen i cigla, upotpunjeni mnoštvom italijanskih detalja. Ovaj autentičan enterijer će vam pomoći da se opustite i prepustite potpunom uživanju. Restoran poseduje baštu koja pogledom na park pruža jedinstven osećaj i nudi savršenu zaštitu od toplih dana.

Beer Style preporuka – Kako je Amici poznat po svojim izvanrednim picama, želja nam je bila da to proverimo, pa smo naručili picu Diavolo – ljuti delikates među picama, sa puno različitih ukusa. Uz picu smo poručili svetlo lager pivo, te smo naglasili da bude dobro rashlađeno. Inače, ovde Diavolo picu prave po originalnoj italijanskoj recepturi i ona sadrži pelat, mocarelu, pančetu, gaudu, crni luk i papriku. Ovo je vrlo intenzivna kombinacija, koju na savršen način smiruje dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

I za kraj bi naveli da Amici na najbolji način dočarava opuštenu atmosferu autentične italijanske trattorie, prigodne za poslovni ručak, druženje sa prijateljima ili intimnu večeru sa voljenom osobom.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVO IZ VINČE

Tim sačinjen od naših arheologa iz Amerike, dokazao je da su Vinčanci još pre 7.000 godina proizvodili i pili pivo.

Promocija piva u praksi

Udruženja pivara Srbije je, po ugledu na svoje članice, najveće srpske pivare, unapredilo svoju poslovnu praksu usvajanjem „Principa promocije piva

Restoran Salon 1905

Restoran Salonom 1905 srušio je osnove personalizovane kuhinje i podigao je na viši nivo. Restoran je smešten u kultnom objektu

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike