Restoran Amphora

Amphora je otmen i prijatan à la carte restoran u kom možete uživati u internacionalnim jelima i specijalitetima od sveže morske i rečne ribe.

U restoranu Amfora možete pronaći i najkvalitetnija piva, te najfinije dezerte izvanrednog ukusa. Restoran Amfora je zemunski restoran koji se nalazi na Dunavu, a njegova specifična lokacija čini da se gosti vrlo prijatno osećaju u njemu.

Beer Style preporuka -Amphora je ekskluzivan restoran, sa gurmanskom kuhinjom, vrhunskom uslugom i jednistvenom lokacijom na Dunavu, odnosno na bulevaru Nikole Tesle u Zemunu. Tokom obilaska ovog restorana bili smo raspoloženi za neku laganiju priču. Nismo mogli ništa previše teško jer nam je ovo bio drugi restoran koji smo obilazili tog dana. Nakon blage, ali detaljne analize jelovnika odlučili smo da naručimo grilovani koziji sir. Smatrali smo da je kombinacija kvalitetnog domaćeg kozijeg sira, začina i piva, prava stvar. Ovog puta smo bili u pravu. Fini koziji sir, bio je perfektno grilovan i davao je jedinstven ukus kao i miris. U kombinaciji sa svetlim lager pivom grilovani kozji sir stvara neverovatnu eksploziju ukusa. Ukus sira ponekad može da bude previše jak, ali tu je svetlo lager pivo da smiri eksploziju u ustima. Kombinacija kozijeg grilovanog sira i dobro rashlađenog svetlog lager piva, je odličan spoj, a u kome možete svakodnevno uživati.

Amphora je zaista restoran koji će očarati sve ljude koji vole otmenu i kvalitetnu a la carte ponudu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ova piva morate probati

Većina njih vuče korene iz nekih davnih vremena, kada ljudi nisu znali o hemijskim procesima koji se dešavaju tokom proizvodnje

Restoran Soulfood Pančevo

Restoran Soulfood u Pančevu je dokaz da u jednom tržnom centru, osim kupovine, može kvalitetno i ukusno da se pojede, a i popije doza dobrog piva.

Kako odabrati pivo u marketu

Kako odabrati pivo u marketu kada su gondole sve bogatije pivima sa raznih strana sveta? Jednostavno – prepustite se i uživajte u izboru.

Testenine i pivo

Postoje neke tipske slike koje čvrsto stoje u svesti ljudi i teško ih je modifikovati ili u potpunosti zameniti.  Kada

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.