Restoran Ceger kafe

Restoran Ceger kafe nalazi se u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save i Narodne biblioteke, u Skerlićevoj ulici. Smešten u srcu beogradskog Vračara i prostire se na dva nivoa sa velikom baštom koja ima pogled na Hram.

Pored uobičajnih doručaka, poslastica i lakih obroka, u ponudi restorana se nalaze i fantastični odresci od dry age goveđeg mesa, burgeri kao i selekcije interesantnih salata. U Cegeru je prisutna i mediteranska kuhinja, te riblji specijalitet, ali i sjajne paste i rižota.

Beer Style preporuka –Ceger kafe je beogradski ugostiteljski objekt koji se sastoji iz dva dela, bara i restorana. Danas smo odlučili da više pažnje posvetimo aspektu restorana ovog objekta, bar ćemo analizirati nekom drugom prilikom. Pre svega, bitno je naglasiti da se ovaj restoran bavi konceptom spoja više rezličitih kuhinja. Kada znamo to jasno nam je i da je jelovnik restorana dosta opširan, stoga će sigurno svako naći nešto što mu se sviđa. Pored široke ponude jela, restoran poseduje prijatan i ugodan ambijent koji će vam dozvoliti da se prepustite uživanju. Ovog puta smo bili raspoloženi za neku laganiju hranu, te smo uz malu konsultaciju sa konobarem odabrali Istarsku piletina, a uz nju smo poručili i jedno svetlo lager pivo. Šta je Istarska piletina – reč je o fino rolovanoj piletini u sosu od tartufa. Jelo je bilo sveže i brzo posluženo. Pozitivno smo iznenađeni ovom kombinacijiom, pogotovo time koliko dobru sinergiju ukusa grade dobro rashlađeno svetlo lager pivo i sos od tartufa. Sve je bilo korektno, na svom mestu.

Ako ste na Vračaru ili u prolazu kroz ovaj beogradski kvart, mi vas savetujemo da obiđete restoran Ceger kafe i sigurni smo da ćete naći nešto što vam se dopada.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

The Camelot pivnica

Ugostiteljstvom su počeli da se bave u decembru 1999. godine otvaranjem jednog od najpoznatijih novosadskih klubova „Ritmo Latino“ i ovaj

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju