Restoran Guli

Picerija i restoran Guli postoji već sedam godina i nastala je preuređenjem kafea Guli, a koji je otvoren 1993. godine.

Na meniju se pored pica koje se peku u peći na drva nalaze i razne vrste pasti, jela od mesa – bifteka, svinjskog filea, ramsteka, piletine i ćuretine, te ribljih specijaliteta, sa akcentom na mediteransku kuhinju. Restoran je kompletno klimatizovan, a tokom letnjih meseci je u funkciji i bašta.

Beer Style preporuka –Restoran Guli je beogradsko kultno mesto koje se nalazi u Skadarskoj ulici. Čim je o ovakvom restoranu reč, odnosno restoranu koji zasniva svoj koncept na mediteranskoj kuhinji, znamo šta možemo očekivati prilikom posete. Jelovnik restorana obuhvata skoro svako jelo koje je karakteristično za mediteran, kao i neke varijacije na poznate favorite sa područja Italije. Danas smo bili raspoloženi za nešto novo, ali ujedno i poznato. Kada smo na meniju videli picu sa kozijim sirom znali smo da je to pravi pogodak. Pored izvanrednog kozijeg sira na ovoj pici su se nalazili i pančeta, čeri paradajz i timijana. Uz ovu neuobičajeno, a opet izvanrednu picu, poručili smo i jedno pšenično pivo. Pica je bila pečena na drva, što osigurava jedinstvenu teksturu testa. Koziji sir i pančeta su perfektno išli pogotovo uz više nego korektno testo. Ne previše rashlađeno pšenično pivo je došlo do izražaja tek nakon što smo pojeli oko pola pice. Možemo slobodno reći da je ovog puta pica bila na prvom mestu.

Ljubitelji ozbiljno dobrih pica neće se razočarati dolaskom u Guli.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Oživljena piva iz 18. veka

Za proizvodnju ovog piva korišćeni su kvasci i recepturu koja je bila standard za taj vremenski period Mikrobi kvasaca iz

Pivo od 750 dolara

Vielle bon secours ale je najskuplje pivo na svetu, a koje se namenski proizvodi. Ovo pivo se proizvodi samo za

GUINNESS

Čuveno tamno pivo Ginis već preko 250 godina predstavlja omiljeno piće mnogih pivopija širom sveta. Dnevno se popije nekoliko miliona

Pivara Zebrew

Oni su pivski nomadi, odnosno gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu, a po sopstvenim

Zavođenje uz pivo

Da žene ne vole pivo već je odavno ofucana fraza. Dokazano je da nežniji pol i te kako uživa u

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.