Restoran Guli

Picerija i restoran Guli postoji već sedam godina i nastala je preuređenjem kafea Guli, a koji je otvoren 1993. godine.

Na meniju se pored pica koje se peku u peći na drva nalaze i razne vrste pasti, jela od mesa – bifteka, svinjskog filea, ramsteka, piletine i ćuretine, te ribljih specijaliteta, sa akcentom na mediteransku kuhinju. Restoran je kompletno klimatizovan, a tokom letnjih meseci je u funkciji i bašta.

Beer Style preporuka –Restoran Guli je beogradsko kultno mesto koje se nalazi u Skadarskoj ulici. Čim je o ovakvom restoranu reč, odnosno restoranu koji zasniva svoj koncept na mediteranskoj kuhinji, znamo šta možemo očekivati prilikom posete. Jelovnik restorana obuhvata skoro svako jelo koje je karakteristično za mediteran, kao i neke varijacije na poznate favorite sa područja Italije. Danas smo bili raspoloženi za nešto novo, ali ujedno i poznato. Kada smo na meniju videli picu sa kozijim sirom znali smo da je to pravi pogodak. Pored izvanrednog kozijeg sira na ovoj pici su se nalazili i pančeta, čeri paradajz i timijana. Uz ovu neuobičajeno, a opet izvanrednu picu, poručili smo i jedno pšenično pivo. Pica je bila pečena na drva, što osigurava jedinstvenu teksturu testa. Koziji sir i pančeta su perfektno išli pogotovo uz više nego korektno testo. Ne previše rashlađeno pšenično pivo je došlo do izražaja tek nakon što smo pojeli oko pola pice. Možemo slobodno reći da je ovog puta pica bila na prvom mestu.

Ljubitelji ozbiljno dobrih pica neće se razočarati dolaskom u Guli.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

Restoran Peta soba

Peta soba je „Premium casual“ konceptualni prostor s težištem na vrhunsku gastronomiju, a koji je proizašao iz kultnog sarajevskog koncepta

Zašto volimo tamno pivo

Svi ukusi zbog kojih volimo crno pivo dobijaju se različitom obradom jednog jedinog sastojka Mnogi sebe smatraju odličnim poznavaocima piva,