Restoran Guli

Picerija i restoran Guli postoji već sedam godina i nastala je preuređenjem kafea Guli, a koji je otvoren 1993. godine.

Na meniju se pored pica koje se peku u peći na drva nalaze i razne vrste pasti, jela od mesa – bifteka, svinjskog filea, ramsteka, piletine i ćuretine, te ribljih specijaliteta, sa akcentom na mediteransku kuhinju. Restoran je kompletno klimatizovan, a tokom letnjih meseci je u funkciji i bašta.

Beer Style preporuka –Restoran Guli je beogradsko kultno mesto koje se nalazi u Skadarskoj ulici. Čim je o ovakvom restoranu reč, odnosno restoranu koji zasniva svoj koncept na mediteranskoj kuhinji, znamo šta možemo očekivati prilikom posete. Jelovnik restorana obuhvata skoro svako jelo koje je karakteristično za mediteran, kao i neke varijacije na poznate favorite sa područja Italije. Danas smo bili raspoloženi za nešto novo, ali ujedno i poznato. Kada smo na meniju videli picu sa kozijim sirom znali smo da je to pravi pogodak. Pored izvanrednog kozijeg sira na ovoj pici su se nalazili i pančeta, čeri paradajz i timijana. Uz ovu neuobičajeno, a opet izvanrednu picu, poručili smo i jedno pšenično pivo. Pica je bila pečena na drva, što osigurava jedinstvenu teksturu testa. Koziji sir i pančeta su perfektno išli pogotovo uz više nego korektno testo. Ne previše rashlađeno pšenično pivo je došlo do izražaja tek nakon što smo pojeli oko pola pice. Možemo slobodno reći da je ovog puta pica bila na prvom mestu.

Ljubitelji ozbiljno dobrih pica neće se razočarati dolaskom u Guli.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Srpski Pale Ale

Ejl je tradicionalna vrsta piva iz Velike Britanije, i to je pivo gornjeg vrenja. Ejlovi su prepoznatljivi po tome što

Mamurluk dug četiri dana

Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske

Pivska fontana

Džordž Vašington je insistirao da se njegovoj kontinentalnoj vojsci omogući da svaki vojnik dobije po litar piva dnevno kao deo

Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju