Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran Kolarac. Nakon Drugog svetskog rata, odnosno 1950. godine ponovo je otvoren restoran Kolarac.  Zgrada u kojoj se danas nalazi restoran Kolarac sagrađena je 1869. godine i do danas je zadržala autentičnan izgled, karakterističan za arhitekturu i urbanizam Beograda sedamdesetih godina XIX veka.

U srcu trgovačke zone Beograda, u Knez Mihailovoj ulici, Kolarac je bio mesto okupljanja akademika, glumaca, muzičara, trgovaca kao i poslovnih ljudi iz čitave Jugoslavije. Smatralo se, a i danas mnogi kažu, ko nije bio u Kolarcu – nije bio u Beogradu.

Beer Style preporuka –Restoran Kolarac je jedan od najstarijih restorana u Beogradu. Viševekovna tradicija stoji kao pravi dokaz o kvalitetu, kako hrane, tako i usluge, cene i enterijera. Restoran Kolarac se bavi konceptom spoja domaće i internacionalne kuhinje, na moderan način, a koji je uslovljen urbanim načinom današnjeg života. Pre same posete Kolarcu, čuli smo da mnogi hvale njihov goveđi gulaš. Upravo iz tog razloga nismo ni gledali meni, već smo ciljano naručili goveđi gulaš, a uz njega svetlo lager pivo. Da priče nisu bez osnova, uverili smo se kada su nam izneli poručeno jelo – radi se o ozbiljno spremljenom goveđem gulašu, odnosno o savršenom balansu krtine i masnog tkiva. Gulaš je bio taman toliko pikantan da je pozivao kao obavezu jedno dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

Restoran Kolarac je zaista vrhunski restoran, sa sjajnom ponudom hrane, dobrih stranih i domaćih piva, ali i odličnom uslugom. Ukoliko cenite kvalitete, te ste ljubitelj kvalitetne hrane, strane ili domaće, sa Kolarcem nećete pogrešiti.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja