Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran Kolarac. Nakon Drugog svetskog rata, odnosno 1950. godine ponovo je otvoren restoran Kolarac.  Zgrada u kojoj se danas nalazi restoran Kolarac sagrađena je 1869. godine i do danas je zadržala autentičnan izgled, karakterističan za arhitekturu i urbanizam Beograda sedamdesetih godina XIX veka.

U srcu trgovačke zone Beograda, u Knez Mihailovoj ulici, Kolarac je bio mesto okupljanja akademika, glumaca, muzičara, trgovaca kao i poslovnih ljudi iz čitave Jugoslavije. Smatralo se, a i danas mnogi kažu, ko nije bio u Kolarcu – nije bio u Beogradu.

Beer Style preporuka –Restoran Kolarac je jedan od najstarijih restorana u Beogradu. Viševekovna tradicija stoji kao pravi dokaz o kvalitetu, kako hrane, tako i usluge, cene i enterijera. Restoran Kolarac se bavi konceptom spoja domaće i internacionalne kuhinje, na moderan način, a koji je uslovljen urbanim načinom današnjeg života. Pre same posete Kolarcu, čuli smo da mnogi hvale njihov goveđi gulaš. Upravo iz tog razloga nismo ni gledali meni, već smo ciljano naručili goveđi gulaš, a uz njega svetlo lager pivo. Da priče nisu bez osnova, uverili smo se kada su nam izneli poručeno jelo – radi se o ozbiljno spremljenom goveđem gulašu, odnosno o savršenom balansu krtine i masnog tkiva. Gulaš je bio taman toliko pikantan da je pozivao kao obavezu jedno dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

Restoran Kolarac je zaista vrhunski restoran, sa sjajnom ponudom hrane, dobrih stranih i domaćih piva, ali i odličnom uslugom. Ukoliko cenite kvalitete, te ste ljubitelj kvalitetne hrane, strane ili domaće, sa Kolarcem nećete pogrešiti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivnica Corner Pub

Pivnica Corner Pub je savršeno mesto za druženje. Ljubazno osoblje ove pivnice će vam pomoći oko odabira hrane i pića,

Jaka, a ukusna

Sa eksplozijom kraft industrije, očekivano je da nas iznenade određena piva koja se ističu od ostalih Većina muškaraca se verovatno

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.