Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran Kolarac. Nakon Drugog svetskog rata, odnosno 1950. godine ponovo je otvoren restoran Kolarac.  Zgrada u kojoj se danas nalazi restoran Kolarac sagrađena je 1869. godine i do danas je zadržala autentičnan izgled, karakterističan za arhitekturu i urbanizam Beograda sedamdesetih godina XIX veka.

U srcu trgovačke zone Beograda, u Knez Mihailovoj ulici, Kolarac je bio mesto okupljanja akademika, glumaca, muzičara, trgovaca kao i poslovnih ljudi iz čitave Jugoslavije. Smatralo se, a i danas mnogi kažu, ko nije bio u Kolarcu – nije bio u Beogradu.

Beer Style preporuka –Restoran Kolarac je jedan od najstarijih restorana u Beogradu. Viševekovna tradicija stoji kao pravi dokaz o kvalitetu, kako hrane, tako i usluge, cene i enterijera. Restoran Kolarac se bavi konceptom spoja domaće i internacionalne kuhinje, na moderan način, a koji je uslovljen urbanim načinom današnjeg života. Pre same posete Kolarcu, čuli smo da mnogi hvale njihov goveđi gulaš. Upravo iz tog razloga nismo ni gledali meni, već smo ciljano naručili goveđi gulaš, a uz njega svetlo lager pivo. Da priče nisu bez osnova, uverili smo se kada su nam izneli poručeno jelo – radi se o ozbiljno spremljenom goveđem gulašu, odnosno o savršenom balansu krtine i masnog tkiva. Gulaš je bio taman toliko pikantan da je pozivao kao obavezu jedno dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

Restoran Kolarac je zaista vrhunski restoran, sa sjajnom ponudom hrane, dobrih stranih i domaćih piva, ali i odličnom uslugom. Ukoliko cenite kvalitete, te ste ljubitelj kvalitetne hrane, strane ili domaće, sa Kolarcem nećete pogrešiti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kafemat

Kafemat je zanimljiv koncept restorana i bara koji se nalazi nadomak novosadskog Spensa. Gastronomska magija koju pruža ovaj restoran, uvek

Restoran Balkon

Restoran Balkon spada u red beogradskih restorana koji se bave konceptom visoke Italijanske kuhinje i nalazi u Balkanskoj ulici. Meni

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.