Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran Kolarac. Nakon Drugog svetskog rata, odnosno 1950. godine ponovo je otvoren restoran Kolarac.  Zgrada u kojoj se danas nalazi restoran Kolarac sagrađena je 1869. godine i do danas je zadržala autentičnan izgled, karakterističan za arhitekturu i urbanizam Beograda sedamdesetih godina XIX veka.

U srcu trgovačke zone Beograda, u Knez Mihailovoj ulici, Kolarac je bio mesto okupljanja akademika, glumaca, muzičara, trgovaca kao i poslovnih ljudi iz čitave Jugoslavije. Smatralo se, a i danas mnogi kažu, ko nije bio u Kolarcu – nije bio u Beogradu.

Beer Style preporuka –Restoran Kolarac je jedan od najstarijih restorana u Beogradu. Viševekovna tradicija stoji kao pravi dokaz o kvalitetu, kako hrane, tako i usluge, cene i enterijera. Restoran Kolarac se bavi konceptom spoja domaće i internacionalne kuhinje, na moderan način, a koji je uslovljen urbanim načinom današnjeg života. Pre same posete Kolarcu, čuli smo da mnogi hvale njihov goveđi gulaš. Upravo iz tog razloga nismo ni gledali meni, već smo ciljano naručili goveđi gulaš, a uz njega svetlo lager pivo. Da priče nisu bez osnova, uverili smo se kada su nam izneli poručeno jelo – radi se o ozbiljno spremljenom goveđem gulašu, odnosno o savršenom balansu krtine i masnog tkiva. Gulaš je bio taman toliko pikantan da je pozivao kao obavezu jedno dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

Restoran Kolarac je zaista vrhunski restoran, sa sjajnom ponudom hrane, dobrih stranih i domaćih piva, ali i odličnom uslugom. Ukoliko cenite kvalitete, te ste ljubitelj kvalitetne hrane, strane ili domaće, sa Kolarcem nećete pogrešiti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako se brzo rešiti mamurluka

Mamurluk, česta nuspojava nakon večernjeg izlaska, može da vam upropasti ceo naredni dan, posle uživanja u omiljenom alkoholu. Ljudi širom

pivara gvint

Taproom pivare Gvint

Kraft revolucija donela je i novosti u odnosima između proizvođača i potrošača piva. U SAD je, na primer, broj zanatskih

Jaka, a ukusna

Sa eksplozijom kraft industrije, očekivano je da nas iznenade određena piva koja se ističu od ostalih Većina muškaraca se verovatno

KAKO TOČITI ERDINGER PIVO

Za točenje Erdingera preporučuje se klasičan metod točenja piva u jedinstvenoj Erdinger čaši. Potrebno je isprati čašu hladnom vodom, zatim

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.