Taverna Piatakia

Grčka muzička konoba „Piatakia“ je mnogo više od klasičnog grčkog restorana. To je grčka destinacija u Beogradu, mesto za dobru hranu, grčki životni stil i mesto filozofije, sa grčkim bojama, aromama, ukusima i onim najbitnijim – ljudima, onima koji imaju bar jednu zajedničku stvar, želju za opuštanjem i uživanjem.

U ovoj konobi, pored autentičnih mirisa i ukusa, čekaju vas i autentični zvuci ove jedinstvene zemlje.

Beer Style preporuka – Piatakia je beogradski restoran koji se nalazi u Novogradskoj ulici. Ovaj restoran je koncipiran kao klasična grčka Taverna – ukoliko ste posetili Grčku sigurno znate o čemu je reč. Ovakve taverne najviše podsećaju na domaće restorane nacionalne kuhinje i slobodno možemo reći da su taverne Grčki odgovor po pitanju klasičnih vojvođanskih salaša. To su mesta na kojima se čuva, neguje i poštuje tradicija zemlje iz koje potiču. Taverna Piatakia je mesto gde možete da dođete i opuštate se uz mnoštvo grčkih specijaliteta. Danas smo imali priliku da probamu jedno kvalitetno grčko jelo. Izvorno ovo jeste grčko jelo, no odamaćeno je kod nas – naravno reč je o musaki, a dobro je poznato, da se u musaki najviše uživa baš uz dobro rashlađeno svetlo lager pivo. Musaka je bila izvanredna, pravljena sa patlidžanom, krompirom, mlevenim mesom i bešamel sosem, a svi sastojci su adekvatno došli do izražaja. Takođe, ukus same musake je bio podignut na još viši nivo, kada se u celu gastro kombinaciju umešalo dobro rashlađeno svetlo lager pivo.

I za kraj bi istakli da je taverna Piatakia pravo uživanje, na grčki način.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Zak

U restoranu Zak možete dobiti jednu celokupnu i zaokruženu ponudu. Od vinskog podruma i bašte, preko bara i sale restorana,

Napravite kod kuće

Potrebni sastojci: -120 g Edamera -400 g brašna -3 supene kašike šećera -3 supene kašike praška za pecivo -1.5 kafenih

viking

Istorija (i pivo)

Recept za pivo je najstariji pronađeni recept do sada. Stari Egipćani su zaslužni za prvi recept koji opisuje proizvodnju piva.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike