Restoran Voulez – Vous

Smešten na beogradskom Neimaru, odmah ispod parka, restoran Voulez-Vous na prvi pogled osvaja otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji deo čine jedinstvenu celinu, otvorenu i prozračnu sa puno svetlosti.

Takođe, ovaj restoran će vas osvojiti i svojom ponudom, kuhinjom i celokupnim doživljajem koji donosi mediteranski ugođaj baziran na osobenom pečatu šefa kuhinje. Sve u svemu, fino balansirana doza neformalnosti i topline uz odličnu kuhinju, efektnu prezentaciju i vrlo povoljne cene.

Beer Style preporuka –Na prvi pogled kuhinja restoran Voulez-Vous ostavlja utisak poput svake savremene kuhinje bazirane na konceptu mediteranske hrane. Ali kada sagledamo malo dublje, vidimo da Voulez-Vous nudi mnogo više od klasične mediteranske kuhinje. Na jelovniku restorana možete pronaći razne azijske, odnosno japanske, evropske i specijalitete koji potiču iz Italijanske kuhinje. Moramo biti iskreni i priznati da je veoma zanimljivo koncipiran meni. Ovom prilikom smo želeli da iskusimo nešto jedinstveno, nešto jako i ukusno. Jelo po imenu Uncle Jacks Steak nam je itekako privuklo pažnju. Reč je o junećem bifteku koji je odležao čak 21 dan. Na ovom „ozbiljnom komadu mesa“ servira se prepeličije jaje, uz dodatak krema od avokada, rikota sira i brazilskih mafina sa parmezanom. Uz ovu ozbiljnu gastro kombinaciju, odlučili smo da poručimo jedno dobro rashlađeno svetlo lager pivo. Intrigantan ukus prepeličjeg jajeta se savršeno stapao uz biftek i krem od avokada. Dobro rashlađeno svetlo lager pivo je odigralo značajnu ulogu i podiglo ovu savršenu gastro kombinaciju „za jedan stepenik više“.

Ako ste ljubitelj zanimljive i nesvakidašnje, ali i savršeno pripremljene hrane restoran Voulez-Vous će vas sigurno ostaviti bez daha.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Valjevska pivara i bajkeri

Organizator Moto klub TNT Lajkovac organizuje skup bajkera u Lajkovcu pored reke Kolubare. Uz točeno Valjevsko pivo slušaće se dobar

Restoran Modena

Sa pogledom na centralni gradski trg, kafe picerija Modena će vas ušuškati u svom prijatnom i modernom ambijentu i zaustaviti

crow brewery weizenbock

Novitet iz Crow Brewery

Za hladne zimske dane i vesele praznike Crow Brewery je spremila Božićni specijal. Jako zimsko pivo – Weizenbock, najjači tip nemačkog pšeničnog piva.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.