RESTORAN La Dolce Fiore

dolcefiore novi sad

Restoran La Dolce Fiore je poznat  po svom interesantnom konceptu gde se prepliću novi trendovi i tradicija

Restoran La Dolce Fiore nalazi se u Novom Sadu u Stražilovskoj ulici u blizini Tržnog centra Promenada. Na prvi pogled restoran privlači pažnju svojim unikatnim enterijerom, a potom i neobičnim izborom hrane i pića.

La Dolce Fiore

Koncept restorana je zamišljen kao fuzija uticaja novih trendova i domaćih sastojaka, s tim da se sve pravi autentično baš kao nekada u bakinoj kuhinji. Meni restorana je neobičan spoj doručka, brunch-a, raznih specijaliteta i palačinki. Interesantno je da se u ovom restoranu doručak služi ceo dan, a ne samo tokom jutarnjih sati. Od specijaliteta posebno se ističe Dutch Baby jelovnik.

Ovaj specijalitet potiče iz Nemačke, a kreiran je do sadašnjeg oblika u Americi i kao takav je postao poznat u svetu. Bez obzira na naziv koji sugeriše da je u pitanju nešto malo, dovoljno je i sito čak i za ješnije konzumente.

Kuhinja

U osnovi je to meko testo pečeno na puteru u formi tanjira i potom punjeno slanim nadevima poput jaja, pečenice, čeri paradajza. Takođe ovaj obrok služe i u slatkoj verziji, pa gosti mogu da biraju četiri slana i četiri slatka ukusa, Prosciutto, Classic, Bacon, Spinaci, Vanilla, Nutella, Cheesecake ili Apple. Ne sme se izostaviti ni ponuda pića gde osim piva za masovnu proizvodnju brendova Bira Moretti, Calsberg, Zaječarsko, Heineken, Stela Artiors, Backs, imaju i HOG kraft piva.

Beer Style preporuka

Preporuka Beer Style – Iz bogatog menija bismo izdvojili slani Dutch baby Prosciutto koji se sastoji od lepinje, da jajeta na oko, pesta od bosiljka, sira, pršute, cherry paradajza, rukole, parmezana i cheddar sira. Uz ovaj specijalitet preporuka je da popijete HOG Freya, American Blonde Ale.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1