Restoran Bajaderica

Nadomak uvek bučnog i užurbanog Beograda postoji mirno mesto gde se može dobro jesti, naravno i popiti kvalitetno piće, opustiti, uživati u pogledu i lagano otkrivati neke od tajni uspešnog ugostiteljstva. Tik ispod Pančevačkog mosta, sa banatske strane, uz samu obalu širokog Dunava, smešten je restoran Bajaderica.

Beer Style preporuka–  Praseća bajaderica, zaštitni znak ovog lokala, kako i sam naziv jela sugeriše, sa pireom od celera i jabuka, svojom zavodljivošću i sjajnom kombinacijom hrskavog i mekanog pokazuje zašto nosi svoje ime. Uz ovo jelo naš pomalo neočekivani izbor bio je Hoegaarden, mutno belgijsko pivo sa dodatkom kore pomorandže i korijandera. I dok se za slaganje sa prasetinom može ponoviti stara latinska izreka De gustibus non est disputandum, pire i ovo pivo su se odmah, bez problema prepoznali.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Dugovečnost i kraft pivo

Šta je tajna dugog života? Mirno i samozadovoljno ponašanje? Blistavi smisao za humor? Doživotna joga? Ili bi to moglo biti

Gorak kao hmelj

Pivo vam je gorko!? Za to je kriv hmelj. Piva koja sadrže više hmelja su gorča. Ali hmelj je zaslužan i za citrusni miris ili voćnu aromu.

Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu

Restoran Tribeca

U samom srcu Beograda, nalazi se Tribeca, restoran koji odiše toplinom i dugom tradicijom. Tribeca svakodnevno privlači velik broj sugrađana,

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju