Dogma Taproom

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim otvaranjem postrojenja pivare u industrijskom ambijentu stare beogradske šećerane, a nastavilo se otvaranjem direktno prema publici, kreiranjem Dogma Taproom, jedinstvenog prostora koji omogućava pogled na pivaru, a što je još važnije, omogućava da se sve što se sprema u toj pivari i proba, odmah tu, na licu mesta. Iako su spremni da ruše neke tradicije, drugih se pridržavaju, naravno ako su provereno dobre. A jedna od njih je svakako kvalitetna, jaka, ukusna hrana koja ide uz pivo, pa je tako Dogma Taproom dobio još jedan značajan atribut – klopu. Meni je pažljivo isplaniran, prilagođen klasičnom pivskom ukusu koji podrazumeva meso u raznim oblicima, ali je u dosluhu sa novim vremenima, jer i vegetarijanci su ljubitelji dobrog piva.

Beer Style preporuka–  Mi bi ovog puta izdvojili Klasičan burger, snažan, pun ukusa i sočan. Ovde se priprema od vrhunskog junećeg mesa, uz divno topljivi čedar, čatni, salatu, sos, pa kad još sa strane dođe hrskavi pomfrit čoveku samo preostaje da se prepusti uživanju. A da bi ono bilo potpuno, treba popiti pivo, pa onda barem još jedno. Dogmin pale ale Svetionik pravi je par uz ovaj burger, sa svojom pitkošću i aromom kroz koju se provlače mango, mandarina, grejpfrut i narandža.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara 3bir otvorila taproom

Pre par godina trebalo je napisati: novosadska kraft pivara 3bir, a danas je sasvim dovoljno reći jednostavno pivara 3bir, da

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike