Dogma Taproom

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim otvaranjem postrojenja pivare u industrijskom ambijentu stare beogradske šećerane, a nastavilo se otvaranjem direktno prema publici, kreiranjem Dogma Taproom, jedinstvenog prostora koji omogućava pogled na pivaru, a što je još važnije, omogućava da se sve što se sprema u toj pivari i proba, odmah tu, na licu mesta. Iako su spremni da ruše neke tradicije, drugih se pridržavaju, naravno ako su provereno dobre. A jedna od njih je svakako kvalitetna, jaka, ukusna hrana koja ide uz pivo, pa je tako Dogma Taproom dobio još jedan značajan atribut – klopu. Meni je pažljivo isplaniran, prilagođen klasičnom pivskom ukusu koji podrazumeva meso u raznim oblicima, ali je u dosluhu sa novim vremenima, jer i vegetarijanci su ljubitelji dobrog piva.

Beer Style preporuka–  Mi bi ovog puta izdvojili Klasičan burger, snažan, pun ukusa i sočan. Ovde se priprema od vrhunskog junećeg mesa, uz divno topljivi čedar, čatni, salatu, sos, pa kad još sa strane dođe hrskavi pomfrit čoveku samo preostaje da se prepusti uživanju. A da bi ono bilo potpuno, treba popiti pivo, pa onda barem još jedno. Dogmin pale ale Svetionik pravi je par uz ovaj burger, sa svojom pitkošću i aromom kroz koju se provlače mango, mandarina, grejpfrut i narandža.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Crno pivo u Srbiji

U mnogobrojim načinima klasifikacije i podele piva, od one osnovne na lager i ale, sa raznim podvrstama, preko sortiranja po

Strip o pivu

PIVO I UMETNOST – Strip o pivu

Strip o pivu na 180 strana pruža mogućnost da se nauče potpuno nove stvari o pivu – od toga kako je došlo do prvih pivskih eksperimenata, pa sve do kraft revolucije.

Pivo bez hmelja

Ako su ljudi pristali na burgere bez mesa, sigurno će pristati i na pivo bez hmelja – nada se Čarls

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.