Dogma Taproom

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim otvaranjem postrojenja pivare u industrijskom ambijentu stare beogradske šećerane, a nastavilo se otvaranjem direktno prema publici, kreiranjem Dogma Taproom, jedinstvenog prostora koji omogućava pogled na pivaru, a što je još važnije, omogućava da se sve što se sprema u toj pivari i proba, odmah tu, na licu mesta. Iako su spremni da ruše neke tradicije, drugih se pridržavaju, naravno ako su provereno dobre. A jedna od njih je svakako kvalitetna, jaka, ukusna hrana koja ide uz pivo, pa je tako Dogma Taproom dobio još jedan značajan atribut – klopu. Meni je pažljivo isplaniran, prilagođen klasičnom pivskom ukusu koji podrazumeva meso u raznim oblicima, ali je u dosluhu sa novim vremenima, jer i vegetarijanci su ljubitelji dobrog piva.

Beer Style preporuka–  Mi bi ovog puta izdvojili Klasičan burger, snažan, pun ukusa i sočan. Ovde se priprema od vrhunskog junećeg mesa, uz divno topljivi čedar, čatni, salatu, sos, pa kad još sa strane dođe hrskavi pomfrit čoveku samo preostaje da se prepusti uživanju. A da bi ono bilo potpuno, treba popiti pivo, pa onda barem još jedno. Dogmin pale ale Svetionik pravi je par uz ovaj burger, sa svojom pitkošću i aromom kroz koju se provlače mango, mandarina, grejpfrut i narandža.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

BRUT IPA: Penušavo pivo

BRUT IPA: Penušavo pivo

Ukoliko niste ljubitelj šampanjaca ili penušavih vina i obožavate isključivo pivo, trebalo bi da znate da postoji stil koji daje svečarski prizvuk.

Pivo od malina i čokolade

Nesvakidašnje i svakako originalno pivo. Radi se o pivu „Voodoo Doughnut Pretzel, Raspberry & Chocolate Ale“ i dolazi nam iz

Leti se pije lager

Vreo letnji dan prosto traži hladovinu neke bašte kafića, kafea, pivnice, paba, kafane i neka se zove kako god hoće,

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju