Faro

FARO je novi projekat restorana Fish & Zeleniš, sa autentičnim fine-local-creative konceptom, odnosno sinergijom biodinamičnog povrća i voća, sveže ribe, mesa i sireva lokalinih proizvođača.

FARO se nalazi u Beton Hali, u Beogradu. Otmen restoran, sa prestižnim dizajnom. Restoran Faro je jedinstveno mesto, iz više razloga. Jedan od njih je meni, koji je isključivo osmišljen za ovaj koncept restorana. Možda vam se ta misao na prvi pogleda ne sviđa, ali verujte nam sve je određeno na maksimalnom nivou. Drugi jeste sam dizajn, koji ispunjava čula, ali je i dalje minimalističan. Naravno, kao što bi očekivali od ovakvog tipa restorana, sve je bilo na svom mestu, od osoblja pa do usluge i hrane.

Beer Style preporuka– Ovog puta smo se opredelili za pačije grudi, a od piva smo poručili svetli lager. Meso je bilo izvanredno, a uz meso su bili posluženi pire od paštrnaka i sos od šumskog voća. Idealan spoj hrane i piva postignut je kombinacijom naizgled različitih, ali komplementarnih namirnica.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako do zdrave jetre

Jetra je jedan od najbitnijih organa za funkcionisanje našeg organizma. Baš zbog toga je veoma važno da se brinemo o

Kabinet Taproom

Kabinet Taproom

Na oko 40 kilometara od Beograda, podno Avale, u mestu Nemanikuće, nalazi se pivara Kabinet. Pivara Kabinet je prva srpska

viking

Istorija (i pivo)

Recept za pivo je najstariji pronađeni recept do sada. Stari Egipćani su zaslužni za prvi recept koji opisuje proizvodnju piva.

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.