Restoran Astal Šaren

Ovo je restoran, odnosno kafana, koja budi uspomene na nekadašnje kafane kojih je bilo mnogo u Novom Sadu, sve dok pomodarstvo zvano „kafić“ nije uzelo maha.

Radi se o restoranu koji se nalazi u ulici Mite Ružića 4, nadomak samog centra Novog Sada. Odmah nas je prijatno iznenadilo jako ljubazno i upućeno osoblje. Restoran se bazira na domaćoj, evropskoj i istočnoevropskoj kuhinji. Iako su koceptualno gledani kafana, ovaj restoran se drži modernih trendova i na svom meniju poseduje jela koja su prilagođena veganima i vegetarijancima.

Beer Style preporuka – Pošto smo ovog puta posetili jednu veoma dobru kafanu, morali smo se opredeliti za pravo kafansko jelo – pasulj sa rebarcima uz zanatski ejl. Pasulj je bio kompleksno napravljen, pun komplikovanih aroma i ukusa, vredan za probati. Rebarca su bila savršeno kuvana, a pivo je ujedinilo sve ove ukuse u nešto novo, nešto dobro. Ako vam fali ambijent stare novosadske kafane, onda je ovaj restoran pravi izbor za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivska scena Srbije

Još uvek smo na početku nove godine i statističari raznih profila i dalje obrađuju podatke za 2018. godinu, tako da

Restoran Salon 1905

Restoran Salonom 1905 srušio je osnove personalizovane kuhinje i podigao je na viši nivo. Restoran je smešten u kultnom objektu

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.