Restoran Kafanica

Kafanica je počela sa radom početkom 2003. godine, a od 2006. godine radi kao restoran. Hrana se služi u tradicionalnim zemljanim posudama proizvedenim u selu Zlakuse na obroncima Zlatibora.

Restoran Kafanica je spoj moderne i tradicionalne kuhinje u etno ambijentu i pruža prijatnu atmosferu i profesionalnu uslugu. Nalazi se u ulici Đorđa Jovanovića broj 2, u starom delu grada Novog Sada, nadomak samog centra.

Beer Style preporuka– Kafana je mesto na koje se dolazi samo sa jednim ciljem. To jest’, da se dobro najjede i napije. Shodno tome, ovog puta smo probali podvarak sa butkicom i jednu veliku kriglu svetlog lagera. Celokupan utisak je bio poput povratka u neke jednostavnije dane, kada nije bilo „fensi“ jela i previše razmišljanja. Podvarak uz butkicu i svetli lager, pa moramo vas pitati da li postoji bolja kombinacija? Pravo mesto za one koji žele lepo da se najjedu i opuste.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Papa Joe

Priča restorana Papa Joe počela je sada već davne 1989. godine u Beogradu. Zahvaljujući kvalitetnoj usluzi, ovaj restoran je stekao

Da li piti toplo pivo

Mnogi pivski entuzijasti tvrde da ako pijete toplije pivo  uživaćete u boljem ukusu, a da li je to baš tako

Pivara Sindikat

Kvalitetni sastojci, čista izvorska voda sa Divčibara, ljubav i posvećenost su ono što definiše piva ove pivare   Pivara Sindikat

Dokazano – Pivo ne goji

Studija je pokazala da su manje kila dobile osobe koje su konzumirale jedno do dva piva, u poređenju sa ispitanicima

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.