Ananda, prvi je veganski restoran u Srbiji. Koncept ovog restorana se svodi na laganu i finu hranu, u kojoj možete uživati u prelepom ambijent restorana, ili ako ste u žurbi, možete je poneti sa sobom. Samostalno kreiran meni je nešto što čini ovaj restoran jedinstvenim. U Anandi možete naći sledeće:
1. Jela od kvalitetnog kuvanog, prženog i svežeg povrća.
2. Peciva koja sami kreiraju i peku.
3. Namazi koje prave na licu mesta, po domaćim receptima.
4. Obilne porcije (još nije zabeleženo da je neko ostao gladan).
Iako je reč o veganskom restoranu, moramo priznati da nismo ostali gladni. Čak i za nas “mesojede” poseta ovako osmišljenog restorana je bila dosta osvežavajuća, zaista novo i zanimljivo iskustvo. Sve je bilo neverovatno sveže i vidi se da je uloženo dosta ljubavi i truda.
Beer Style preporuka– Kako ovaj restoran poseduje nedeljni meni ne može se baš uvek sve probati. Ali nemojte shvatiti pogrešno, to nije loša stvar. Nedeljni meni tera na eksperimentisanje i osigurava da je sve što je dostupno maksimalno sveže. Opredelili smo se za nešto nesvakidašnje, za falafel bez glutena i svetlo pivo. Uz falafel su bili posluženi humus domaće proizvodnje, masline, mešana salata i domaći integralni hleb. Nakon jela bili smo prijatno iznenađeni, ne samo zbog predivnog ukusa, nego i zbog toga što smo se zaista najjeli, a u isto vreme ostali lagani. Savetujemo ovaj restoran svakome ko vodi računa o tome šta unosi u sebe.