Restoran Ananda

Ananda, prvi je veganski restoran u Srbiji. Koncept ovog restorana se svodi na laganu i finu hranu, u kojoj možete uživati u prelepom ambijent restorana, ili ako ste u žurbi, možete je poneti sa sobom. Samostalno kreiran meni je nešto što čini ovaj restoran jedinstvenim. U Anandi možete naći sledeće:

1. Jela od kvalitetnog kuvanog, prženog i svežeg povrća.

2. Peciva koja sami kreiraju i peku.

3. Namazi koje prave na licu mesta, po domaćim receptima.

4. Obilne porcije (još nije zabeleženo da je neko ostao gladan).

Iako je reč o veganskom restoranu, moramo priznati da nismo ostali gladni. Čak i za nas “mesojede” poseta ovako osmišljenog restorana je bila dosta osvežavajuća, zaista novo i zanimljivo iskustvo. Sve je bilo neverovatno sveže i vidi se da je uloženo dosta ljubavi i truda.

Beer Style preporuka– Kako ovaj restoran poseduje nedeljni meni ne može se baš uvek sve probati. Ali nemojte shvatiti pogrešno, to nije loša stvar. Nedeljni meni tera na eksperimentisanje i osigurava da je sve što je dostupno maksimalno sveže. Opredelili smo se za nešto nesvakidašnje, za falafel bez glutena i svetlo pivo. Uz falafel su bili posluženi humus domaće proizvodnje, masline, mešana salata i domaći integralni hleb. Nakon jela bili smo prijatno iznenađeni, ne samo zbog predivnog ukusa, nego i zbog toga što smo se zaista najjeli, a u isto vreme ostali lagani. Savetujemo ovaj restoran svakome ko vodi računa o tome šta unosi u sebe.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

Restoran Plato

Restoran Plato nalazi se na platou Filozofskog fakulteta, u samom srcu Beograda. Kuhinja je internacionalna sa sofisticiranim i neobičnim ukusima,

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike