Restoran Ananda

Ananda, prvi je veganski restoran u Srbiji. Koncept ovog restorana se svodi na laganu i finu hranu, u kojoj možete uživati u prelepom ambijent restorana, ili ako ste u žurbi, možete je poneti sa sobom. Samostalno kreiran meni je nešto što čini ovaj restoran jedinstvenim. U Anandi možete naći sledeće:

1. Jela od kvalitetnog kuvanog, prženog i svežeg povrća.

2. Peciva koja sami kreiraju i peku.

3. Namazi koje prave na licu mesta, po domaćim receptima.

4. Obilne porcije (još nije zabeleženo da je neko ostao gladan).

Iako je reč o veganskom restoranu, moramo priznati da nismo ostali gladni. Čak i za nas “mesojede” poseta ovako osmišljenog restorana je bila dosta osvežavajuća, zaista novo i zanimljivo iskustvo. Sve je bilo neverovatno sveže i vidi se da je uloženo dosta ljubavi i truda.

Beer Style preporuka– Kako ovaj restoran poseduje nedeljni meni ne može se baš uvek sve probati. Ali nemojte shvatiti pogrešno, to nije loša stvar. Nedeljni meni tera na eksperimentisanje i osigurava da je sve što je dostupno maksimalno sveže. Opredelili smo se za nešto nesvakidašnje, za falafel bez glutena i svetlo pivo. Uz falafel su bili posluženi humus domaće proizvodnje, masline, mešana salata i domaći integralni hleb. Nakon jela bili smo prijatno iznenađeni, ne samo zbog predivnog ukusa, nego i zbog toga što smo se zaista najjeli, a u isto vreme ostali lagani. Savetujemo ovaj restoran svakome ko vodi računa o tome šta unosi u sebe.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

133 godine staro, a pitko

Zaposleni u fabrici Carlsberg u Kopenhagenu čistili su podrum ove pivare, kada su pronašli neotvorenu bocu koja stoji tu čak

Pivo na Marsu

Budweiser je otkrio plan u kojem planira da proizvodi pivo na Marsu. Ljudi i dalje nisu kročili na Mars, ali

Kućno pivarstvo – Sladovi

Prilikom proizvodnje piva postoje dve glavne vrste slada na koje bi trebali da obratite pažnju: osnovni sladovi i specijalni sladovi.

Restoran Ananda

Ananda, prvi je veganski restoran u Srbiji. Koncept ovog restorana se svodi na laganu i finu hranu, u kojoj možete

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli