Kokteli spravljeni pomoću Heineken piva

Dugo godina profesionalni koktel majstori izbegavali su pravljenje koktela sa pivom jer im je na raspolaganju bio mali broj piva i to uglavnom Lager piva. Međutim, danas kada je i srpsko tržište preplavljeno svim mogućim stilovima piva, otvaraju se mogućnosti i za nove, neverovatno dobre koktele. Većina ovih koktela veoma je laka za pripremu kod kuće.

1. Medeno pivo

Koktel koji je zapravo sličan džin-toniku. „Medeno pivo“ je pomalo sladak koktel, pomalo slan, a ne nedostaje mu ni kiselosti limuna.
50 ml džina (najbolje koristiti neki dry džin)
30 ml isceđenog limuna
70 ml ale piva
med, morska so
Umoči rub čaše u med i so. Promućkaj sa ledom džin i isceđen limun, a zatim sve sipaj u čašu sa ledom i prelij pivom.

2. Back in Black

Koktel koji nije za svakoga! Prvi put je napravljen u New Yorku gde se služio uz govedinu i pitu sa mesom. Orange bitter možete zameniti anisom ili bar sa malo narendane kore narandže.
20 ml irskog viskija
20 ml Amaro likera
2 kapi orange bittera
60 ml Guinness piva
Pomešati sve navedene sastojke, a zatim preko svega staviti led.

3. The Broiler Room

Pivo i burbon su oduvek bili kombinacija kojom se završavao kafanski izlazak. Koktel „The Broiler Room“ ovu kombinaciju čini osvežavajućem i mnogo lakšom za mamurluk.
30 ml burbona
30 ml soka od limuna
60 ml čaja od limuna, ohlađenog
30 ml meda razmućenog u toploj vodi
60 ml Blanche de Namur (ili nekog piva stila Belgian wit)
Napuni čašu ledom, dodaj sve navedene sastojke i preko svega prelij pivo. Pažljivo promešaj.

4. Michelada

Pre popravljeno pivo nego pravi koktel. Michelada sadrži limetu, Worcestershire sos, ljuti sos i pivo. Ova verzija je uspela da pogodi savršen odnos kiselog, slanog i ljutog. Kada napravite ovu verziju, nastavite da eksperimentišete i pravite verziju bližu vašem ukusu.
Morska so
1 limeta
Worcestershire sos
Ljuti sos (po vašem izboru)
1 malo meksičko pivo (Sol, Corona…)
Umočite vlažan rub čaše u so. Sipajte led, sok od limete, malo Worcestershire sosa, i ljutog sosa koliko želite. Preko svega sipajte pivo i gotovi ste!

5. Black velvet

Klasična kombinacija koja spaja pivo i šampanjac. Jednostavno, preukusno i prilično nezgodno.
120 ml šampanjca
120 ml Guinness piva
Napunite čašu do pola ohlađenim Guinness stout pivom. Preko toga veoma pažljivo sipajte ohlađen šampanjac. Gotovo!
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

Pivara Zebrew

Oni su pivski nomadi, odnosno gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu, a po sopstvenim