Kokteli spravljeni pomoću Heineken piva

Dugo godina profesionalni koktel majstori izbegavali su pravljenje koktela sa pivom jer im je na raspolaganju bio mali broj piva i to uglavnom Lager piva. Međutim, danas kada je i srpsko tržište preplavljeno svim mogućim stilovima piva, otvaraju se mogućnosti i za nove, neverovatno dobre koktele. Većina ovih koktela veoma je laka za pripremu kod kuće.

1. Medeno pivo

Koktel koji je zapravo sličan džin-toniku. „Medeno pivo“ je pomalo sladak koktel, pomalo slan, a ne nedostaje mu ni kiselosti limuna.
50 ml džina (najbolje koristiti neki dry džin)
30 ml isceđenog limuna
70 ml ale piva
med, morska so
Umoči rub čaše u med i so. Promućkaj sa ledom džin i isceđen limun, a zatim sve sipaj u čašu sa ledom i prelij pivom.

2. Back in Black

Koktel koji nije za svakoga! Prvi put je napravljen u New Yorku gde se služio uz govedinu i pitu sa mesom. Orange bitter možete zameniti anisom ili bar sa malo narendane kore narandže.
20 ml irskog viskija
20 ml Amaro likera
2 kapi orange bittera
60 ml Guinness piva
Pomešati sve navedene sastojke, a zatim preko svega staviti led.

3. The Broiler Room

Pivo i burbon su oduvek bili kombinacija kojom se završavao kafanski izlazak. Koktel „The Broiler Room“ ovu kombinaciju čini osvežavajućem i mnogo lakšom za mamurluk.
30 ml burbona
30 ml soka od limuna
60 ml čaja od limuna, ohlađenog
30 ml meda razmućenog u toploj vodi
60 ml Blanche de Namur (ili nekog piva stila Belgian wit)
Napuni čašu ledom, dodaj sve navedene sastojke i preko svega prelij pivo. Pažljivo promešaj.

4. Michelada

Pre popravljeno pivo nego pravi koktel. Michelada sadrži limetu, Worcestershire sos, ljuti sos i pivo. Ova verzija je uspela da pogodi savršen odnos kiselog, slanog i ljutog. Kada napravite ovu verziju, nastavite da eksperimentišete i pravite verziju bližu vašem ukusu.
Morska so
1 limeta
Worcestershire sos
Ljuti sos (po vašem izboru)
1 malo meksičko pivo (Sol, Corona…)
Umočite vlažan rub čaše u so. Sipajte led, sok od limete, malo Worcestershire sosa, i ljutog sosa koliko želite. Preko svega sipajte pivo i gotovi ste!

5. Black velvet

Klasična kombinacija koja spaja pivo i šampanjac. Jednostavno, preukusno i prilično nezgodno.
120 ml šampanjca
120 ml Guinness piva
Napunite čašu do pola ohlađenim Guinness stout pivom. Preko toga veoma pažljivo sipajte ohlađen šampanjac. Gotovo!
 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Irish Pub Red Cow

Irish Pub Red Cow je koncept Irskog paba lociran u samom centru Novog Sada. Iako ovaj koncept nije toliko originalan

Restoran Salon 1905

Restoran Salonom 1905 srušio je osnove personalizovane kuhinje i podigao je na viši nivo. Restoran je smešten u kultnom objektu

Piva koja obaraju s nogu

Ono što ih čini neverovatnim jeste činjenica da vam je dovoljna samo jedna flaša kako bi osetili dejstvo alkohola Jaka

Konoba kod Goce i Renata

Konoba kod Goce i Renata, nalazi se levoj beogradskoj obali Dunava, tik ispod Pančevačkog mosta. Pređite most, pođite pančevačkim putem,

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike