Kobasice sa pivom na nemački način

Sastojci:

10 kobasica

1 flaša ili limenka piva (što jače pivo to bolje)

Kečap

Barbecue sos

Ljuti senf

10 malih kifli presečenih na pola

Postupak:

Prvo kobasice premažite uljem, zatim ih ispržite. Kobasice treba da budu reš samo spolja, unutra neka ostanu „žive“. Uzmite veliku šerpu i u nju sipajte pivo, kečap i barbecue sos. Potom stavite kobasice u ovu smesu i kuvajte ih 3-4 sata, na blagoj vatri. Kada završite sa kuvanjem stavite kobasice u kifle koje ste predhodno isekli (na ringli ili u tosteru). Poslužite uz senf i/ili soft koji je ostao od kuvanja kobasica.

Ako ne možete da pronađete Barbecue sos evo kako sami možete da ga napravite:

150ml vode

3 cm đumbira narendati

3 čena belog luka sitno naseći

500ml kečapa

1 kašika belog vinskog sirćeta

3 kašike soka od jabuke

2 kašike vorčester sosa

3 kašike senfa

1 kašika meda

4 kašike smeđeg šećera

1 kašičica soli

4 kašike brendija ili ruma

2 kašike ekstrakta vanile

1 kašika tucane ljute paprike (ili manje)

1 prstohvat melevnog kima

Sve sastojke na blagoj vatri uz mešanje kuvati oko pola sata. Prebaciti u staklenu teglu ili flašu i koristiti za premazivanje kobasica, rebaraca i sl.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Sofa

Neobična i topla atmosfera restorana Sofa, smeštenog u Beton hali, kombinuje vedrinu, otmenost i pre svega udobnost. Originalan i moderan,

Promocija kraft piva

U petak 14.09.2018. godine u City Pub-u tj. Pivzdarija Pab-u , sa početkom u 20h, održaće se promocija piva pivare

Restoran Old Mill Belgrade

Restoran Old Mill Belgrade odlikuje autentičan stil sa elementima Starog mlina i njegove post – industrijske baštine. Restoran nudi specijalitete

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.