Kobasice sa pivom na nemački način

Sastojci:

10 kobasica

1 flaša ili limenka piva (što jače pivo to bolje)

Kečap

Barbecue sos

Ljuti senf

10 malih kifli presečenih na pola

Postupak:

Prvo kobasice premažite uljem, zatim ih ispržite. Kobasice treba da budu reš samo spolja, unutra neka ostanu „žive“. Uzmite veliku šerpu i u nju sipajte pivo, kečap i barbecue sos. Potom stavite kobasice u ovu smesu i kuvajte ih 3-4 sata, na blagoj vatri. Kada završite sa kuvanjem stavite kobasice u kifle koje ste predhodno isekli (na ringli ili u tosteru). Poslužite uz senf i/ili soft koji je ostao od kuvanja kobasica.

Ako ne možete da pronađete Barbecue sos evo kako sami možete da ga napravite:

150ml vode

3 cm đumbira narendati

3 čena belog luka sitno naseći

500ml kečapa

1 kašika belog vinskog sirćeta

3 kašike soka od jabuke

2 kašike vorčester sosa

3 kašike senfa

1 kašika meda

4 kašike smeđeg šećera

1 kašičica soli

4 kašike brendija ili ruma

2 kašike ekstrakta vanile

1 kašika tucane ljute paprike (ili manje)

1 prstohvat melevnog kima

Sve sastojke na blagoj vatri uz mešanje kuvati oko pola sata. Prebaciti u staklenu teglu ili flašu i koristiti za premazivanje kobasica, rebaraca i sl.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

kako odabrati pravo pivo

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.

Restoran Old Mill Belgrade

Restoran Old Mill Belgrade odlikuje autentičan stil sa elementima Starog mlina i njegove post – industrijske baštine. Restoran nudi specijalitete

nikšićko ipa

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

DOGMA BREWERY: Najbolje pivo

Prema mišljenju Beer Style magazina ovo su tri najbolja piva pivare Dogma   Beogradska pivara Dogma, odnosno Dogma brewery, je

Restoran The Square

Besprekorna usluga, elegantna atmosfera i bogat izbor piva slažu se sa savremenom i evropskom kuhinjom restorana The Square. Elegantan i

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.