Kobasice sa pivom na nemački način

Sastojci:

10 kobasica

1 flaša ili limenka piva (što jače pivo to bolje)

Kečap

Barbecue sos

Ljuti senf

10 malih kifli presečenih na pola

Postupak:

Prvo kobasice premažite uljem, zatim ih ispržite. Kobasice treba da budu reš samo spolja, unutra neka ostanu „žive“. Uzmite veliku šerpu i u nju sipajte pivo, kečap i barbecue sos. Potom stavite kobasice u ovu smesu i kuvajte ih 3-4 sata, na blagoj vatri. Kada završite sa kuvanjem stavite kobasice u kifle koje ste predhodno isekli (na ringli ili u tosteru). Poslužite uz senf i/ili soft koji je ostao od kuvanja kobasica.

Ako ne možete da pronađete Barbecue sos evo kako sami možete da ga napravite:

150ml vode

3 cm đumbira narendati

3 čena belog luka sitno naseći

500ml kečapa

1 kašika belog vinskog sirćeta

3 kašike soka od jabuke

2 kašike vorčester sosa

3 kašike senfa

1 kašika meda

4 kašike smeđeg šećera

1 kašičica soli

4 kašike brendija ili ruma

2 kašike ekstrakta vanile

1 kašika tucane ljute paprike (ili manje)

1 prstohvat melevnog kima

Sve sastojke na blagoj vatri uz mešanje kuvati oko pola sata. Prebaciti u staklenu teglu ili flašu i koristiti za premazivanje kobasica, rebaraca i sl.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

pivo i dijabetes

PIVO I DIJABETES – Korisni saveti

Otkrivamo vam sadržaj šećera u pojedinim brendovima, a da bi se znalo koliko šećera pojedini stilovi piva sadrže,  prvo mora da se shvati njegov proces proizvodnje.

Pivara Salto u novom izdanju

Pivara Salto je jedna od najstarijih domaćih craft pivara, počela je sa radom 2013. godine. Počeci su bili skromni, proizvodili

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc