Kobasice sa pivom na nemački način

Sastojci:

10 kobasica

1 flaša ili limenka piva (što jače pivo to bolje)

Kečap

Barbecue sos

Ljuti senf

10 malih kifli presečenih na pola

Postupak:

Prvo kobasice premažite uljem, zatim ih ispržite. Kobasice treba da budu reš samo spolja, unutra neka ostanu „žive“. Uzmite veliku šerpu i u nju sipajte pivo, kečap i barbecue sos. Potom stavite kobasice u ovu smesu i kuvajte ih 3-4 sata, na blagoj vatri. Kada završite sa kuvanjem stavite kobasice u kifle koje ste predhodno isekli (na ringli ili u tosteru). Poslužite uz senf i/ili soft koji je ostao od kuvanja kobasica.

Ako ne možete da pronađete Barbecue sos evo kako sami možete da ga napravite:

150ml vode

3 cm đumbira narendati

3 čena belog luka sitno naseći

500ml kečapa

1 kašika belog vinskog sirćeta

3 kašike soka od jabuke

2 kašike vorčester sosa

3 kašike senfa

1 kašika meda

4 kašike smeđeg šećera

1 kašičica soli

4 kašike brendija ili ruma

2 kašike ekstrakta vanile

1 kašika tucane ljute paprike (ili manje)

1 prstohvat melevnog kima

Sve sastojke na blagoj vatri uz mešanje kuvati oko pola sata. Prebaciti u staklenu teglu ili flašu i koristiti za premazivanje kobasica, rebaraca i sl.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Toro Latin Gastrobar

Toro Latin GastroBar je kreativna mešavina latinske kulture i ukusa. Vlasnik i glavni kuvar Richard Sandoval, čija priznanja obuhvataju Bon

Restoran Sabbiadoro

Restoran Sabbiadoro

Temeljen na svežim namirnicama kontinenta i mora, Sabbiadoro stvara klasična i raznovrsna italijanska jela u želji za serviranjem ukusne hrane

Mamurluk dug četiri dana

Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske

Central Pub

Central Pub je mesto gde svako može da nađe nešto po svom ukusu. Piva iz Češke, Holandije, Belgije, Engleske, Škotske,

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora