Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci:

-1 velika kašika soli

-1 mala kašika šećera

-1 mala kašika luka u prahu

-1 mala kašika belog luka u prahu

-1 mala kašika ljute tucane paprike

-1 mala kašika slatke tucane paprike

-1 mala kašika senfa

-1,5 do 2 kg piletine

-1 limenka piva

Priprema:

U maloj posudi pomešajte prvih sedam sastojaka. Uzmite pile, i polako prstima odvojte kožu od mesa. Meso ispod kože kao i samu kožu premažite smesom začina iz male posude. Vratite kožu i ostavite pile da stoji sat vremena u frižideru. Zagrejte rernu na 170-175 °C i polite pile pivom (iznutra i preko). Stavite pile da se peče i po povremeno ga vadite iz rerne i polivajte sa još malo piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo od ostriga

Ostrige su nekada bile uobičajeneu engleskim pabovima. Služili su ih uz pivo. Dvadeseti vek je pivo i ostrige spojio na

Najtraženije sezonsko pivo

Pivo od avokada je jedno od najtraženijih sezonskih piva širom sveta. Nije toliko retko koliko je skupo. Ako zanemarimo cenu,

PIVO: Zdrav život i pivo

Istraživali smo priče o zdravstvenim benefitima piva na naš organizam, te pokušali da otkrijemo ima li tu istine Ljudi širom

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.