Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci:

-1 velika kašika soli

-1 mala kašika šećera

-1 mala kašika luka u prahu

-1 mala kašika belog luka u prahu

-1 mala kašika ljute tucane paprike

-1 mala kašika slatke tucane paprike

-1 mala kašika senfa

-1,5 do 2 kg piletine

-1 limenka piva

Priprema:

U maloj posudi pomešajte prvih sedam sastojaka. Uzmite pile, i polako prstima odvojte kožu od mesa. Meso ispod kože kao i samu kožu premažite smesom začina iz male posude. Vratite kožu i ostavite pile da stoji sat vremena u frižideru. Zagrejte rernu na 170-175 °C i polite pile pivom (iznutra i preko). Stavite pile da se peče i po povremeno ga vadite iz rerne i polivajte sa još malo piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivska fontana

Džordž Vašington je insistirao da se njegovoj kontinentalnoj vojsci omogući da svaki vojnik dobije po litar piva dnevno kao deo

Ćevabdžinica Biber

Ćevabdžinica Biber je otvorena 2013. godine i od tada osvaja srca Novosađana ćevapima od 100% junećeg mesa i, kako mušterije

3 najbolja svetska piva

To su jedinstvena i originalna piva koja toliko odudaraju od konkurencije da ih jednostavno morate probati Pivo je pivo kakvo

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva