Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci:

-1 velika kašika soli

-1 mala kašika šećera

-1 mala kašika luka u prahu

-1 mala kašika belog luka u prahu

-1 mala kašika ljute tucane paprike

-1 mala kašika slatke tucane paprike

-1 mala kašika senfa

-1,5 do 2 kg piletine

-1 limenka piva

Priprema:

U maloj posudi pomešajte prvih sedam sastojaka. Uzmite pile, i polako prstima odvojte kožu od mesa. Meso ispod kože kao i samu kožu premažite smesom začina iz male posude. Vratite kožu i ostavite pile da stoji sat vremena u frižideru. Zagrejte rernu na 170-175 °C i polite pile pivom (iznutra i preko). Stavite pile da se peče i po povremeno ga vadite iz rerne i polivajte sa još malo piva.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Sofa

Neobična i topla atmosfera restorana Sofa, smeštenog u Beton hali, kombinuje vedrinu, otmenost i pre svega udobnost. Originalan i moderan,

Čas zitologije

Svi smo čuli za neke čudne grane koje nauka istražuje, ali ovo je jedna koliko čudna toliko i ozbiljna grana

TUTANKAMONOVO PIVO

Zahvaljujući arheolozima, uz saradnju nauke i dozom mašte, napravljeno je Tutankamon pivo. U ruševinama starog Egipta pronađeni su ostaci pivara i piva.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike