Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci:

-1 velika kašika soli

-1 mala kašika šećera

-1 mala kašika luka u prahu

-1 mala kašika belog luka u prahu

-1 mala kašika ljute tucane paprike

-1 mala kašika slatke tucane paprike

-1 mala kašika senfa

-1,5 do 2 kg piletine

-1 limenka piva

Priprema:

U maloj posudi pomešajte prvih sedam sastojaka. Uzmite pile, i polako prstima odvojte kožu od mesa. Meso ispod kože kao i samu kožu premažite smesom začina iz male posude. Vratite kožu i ostavite pile da stoji sat vremena u frižideru. Zagrejte rernu na 170-175 °C i polite pile pivom (iznutra i preko). Stavite pile da se peče i po povremeno ga vadite iz rerne i polivajte sa još malo piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Gradska

Restoran Gradska je restoran nacionalne kuhinje, sa širokim izborom specijaliteta iz topličkog okruga Srbije, i sve to od strane njihovog

KRAFT PIVO: Zamena za probiotike

Nova istraživanja ukazuju da određena kraft piva poseduju probiotičke bakterije koje pomažu pri održavanju zdravog digestivnog sistema.

PIVO IZ VINČE

Tim sačinjen od naših arheologa iz Amerike, dokazao je da su Vinčanci još pre 7.000 godina proizvodili i pili pivo.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.