Potrebni sastojci:
-120 g Edamera
-400 g brašna
-3 supene kašike šećera
-3 supene kašike praška za pecivo
-1.5 kafenih kašika soli
-0.5 kafenih kašika bibera
-Jedna limenka piva po ukusu
-2 supene kašike istopljenog putera
Priprema:
Stavite rernu da se greje na 190-200°C. Sir podelite na dve polovine, jednu iseckajte na kockie a drugu izrendajte. U veliku posudu stavite brašno, šećrer, prašak za pecivo, so i biber. Lepo izmešajte ove sastojke, potom dodajte pivo kao i rendani i naseckani sir. Sve to lepo izmešajte i napravite testo. Testo prebacite u predhodno puterom podmazan pleh. Premažite rastopljenim puterom i pecite u rerni oko 50-60 minuta.
U testo po želji možete dodati masline, narezane na kolutove, začinsko bilje ili nešto po vašem ukusu. Najbolje je ovaj hleb jesti uz pivo, koje ste koristili za pravljenje hleba.