Napravite kod kuće

Potrebni sastojci:

-120 g Edamera

-400 g brašna

-3 supene kašike šećera

-3 supene kašike praška za pecivo

-1.5 kafenih kašika soli

-0.5 kafenih kašika bibera

-Jedna limenka piva po ukusu

-2 supene kašike istopljenog putera

Priprema:

Stavite rernu da se greje na 190-200°C. Sir podelite na dve polovine, jednu iseckajte na kockie a drugu izrendajte. U veliku posudu stavite brašno, šećrer, prašak za pecivo, so i biber. Lepo izmešajte ove sastojke, potom dodajte pivo kao i rendani i naseckani sir. Sve to lepo izmešajte i napravite testo. Testo prebacite u predhodno puterom podmazan pleh. Premažite rastopljenim puterom i pecite u rerni oko 50-60 minuta.

U testo po želji možete dodati masline, narezane na kolutove, začinsko bilje ili nešto po vašem ukusu. Najbolje je ovaj hleb jesti uz pivo, koje ste koristili za pravljenje hleba.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Atomska bomba i pivo

Jedan neobičan test je obavljen u SAD, a „glavni akter“ je pivo. Naime, 1956. godine naučnici su radili test jačine

Restoran Šešir moj

Restoran Šešir moj se još naziva i najbolja kafana u Jugoistočnoj Evropi. Ovaj epitet je poneo jer se u ovoj

Pivara Dilemma

Pivara Dilemma iz Pančeva svoja piva nudi u staklenoj ambalaži, sa sjajno dizajniranim, prepoznatljivim etiketama koje govore da se radi

Pivo uzvraća udarac

Dok je kriza uporno trajala, svako je radio svoj posao – pivari, uprkos teškoćama, proizvodili pivo, statističari hladno pratili pad

Magaza Gastro pub

Magaza je restoran nastao sa idejom da hedonizam podigne na viši nivo. Ovaj Gastro pub nalazi se na obali reke

Restoran Corso

Corso, ili kako bi novosađani rekli Korzo, je restoran internacionalne kuhinje, smešten u samom srcu Novog Sada, u staroj gradskoj

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.