Napravite kod kuće

Potrebni sastojci:

-120 g Edamera

-400 g brašna

-3 supene kašike šećera

-3 supene kašike praška za pecivo

-1.5 kafenih kašika soli

-0.5 kafenih kašika bibera

-Jedna limenka piva po ukusu

-2 supene kašike istopljenog putera

Priprema:

Stavite rernu da se greje na 190-200°C. Sir podelite na dve polovine, jednu iseckajte na kockie a drugu izrendajte. U veliku posudu stavite brašno, šećrer, prašak za pecivo, so i biber. Lepo izmešajte ove sastojke, potom dodajte pivo kao i rendani i naseckani sir. Sve to lepo izmešajte i napravite testo. Testo prebacite u predhodno puterom podmazan pleh. Premažite rastopljenim puterom i pecite u rerni oko 50-60 minuta.

U testo po želji možete dodati masline, narezane na kolutove, začinsko bilje ili nešto po vašem ukusu. Najbolje je ovaj hleb jesti uz pivo, koje ste koristili za pravljenje hleba.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Tramvaj pub

Tramvaj je i idealno mesto za doručak u Beogradu, ali i za izlazak. Ima sve ono što jedan pab mora

Restoran Comunale

Comunale Café e Cucina je jedan od prvih restorana zaslužnih za transformaciju do tada napuštene i zaboravljene Beton Hale u

Najljuće pivo na svetu

U cilju pravljenja najpikantnijeg piva na svetu, Twisted Pine-ovo Ghost Face Killa pivo koristi šest različitih vrsta ultra-ljutih paprika, uključujući

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.