Napravite kod kuće

Potrebni sastojci:

-120 g Edamera

-400 g brašna

-3 supene kašike šećera

-3 supene kašike praška za pecivo

-1.5 kafenih kašika soli

-0.5 kafenih kašika bibera

-Jedna limenka piva po ukusu

-2 supene kašike istopljenog putera

Priprema:

Stavite rernu da se greje na 190-200°C. Sir podelite na dve polovine, jednu iseckajte na kockie a drugu izrendajte. U veliku posudu stavite brašno, šećrer, prašak za pecivo, so i biber. Lepo izmešajte ove sastojke, potom dodajte pivo kao i rendani i naseckani sir. Sve to lepo izmešajte i napravite testo. Testo prebacite u predhodno puterom podmazan pleh. Premažite rastopljenim puterom i pecite u rerni oko 50-60 minuta.

U testo po želji možete dodati masline, narezane na kolutove, začinsko bilje ili nešto po vašem ukusu. Najbolje je ovaj hleb jesti uz pivo, koje ste koristili za pravljenje hleba.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu

mrgud pivo pivara patuljak

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.

Restoran Modena

Sa pogledom na centralni gradski trg, kafe picerija Modena će vas ušuškati u svom prijatnom i modernom ambijentu i zaustaviti

Kafemat

Kafemat je zanimljiv koncept restorana i bara koji se nalazi nadomak novosadskog Spensa. Gastronomska magija koju pruža ovaj restoran, uvek

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc