Svinjski vrat u sosu od piva

S obzirom na to da je zanatsko pivo pre svega namenjeno hedonistima, koji znaju da uživaju u novim ukusima, uz njega se formirao i pivski meni, pa zato meso i mesne prerađevine odlično idu u kombinaciji sa kraft pivima bilo da su svetle ili tamne boje

Otvaranje pivske flaše uz dobru klopu ništa ne može da nadmaši. Ipak, u današnje vreme izbor piva je toliko veliki da čovek prosto ne može da odluči koje pivo da popije uz određenu vrstu mesa. S obzirom na to da je zanatsko pivo pre svega namenjeno hedonistima, koji znaju da uživaju u novim ukusima, uz njega se formirao i pivski meni, pa zato meso i mesne prerađevine odlično idu u kombinaciji sa  kraft pivima bilo da su svetle ili tamne boje. Ukoliko ste ljubitelj svinjskog mesa, onda vam neće teško pasti da uz njega uvek popijete lager. Pivo je zaista melem za dušu i stomak bez obzira na to da li ste uzeli flašu ili konzervu tečnog hleba. Takođe pivo je odličan saveznik u kulinarstvu, a upravo meso preliveno njime daje poseban šmek.

Ukoliko niste majstor za spravljanje hrane, evo jednog recepta:

3 kg svinjskog vrata

2 kašičice soli

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kašičice bibera

1 kašičica belog luka u prahu

1,5 l vode

Pomešati sve začine zajedno i posolite svinjski vrat. U tepsiju, staviti meso i naliti malo vode. Zatim prekriti meso folijom. Ne sme nigde da bude otvorena tepsija, inače meso neće biti sočno. Staviti u rernu (na 190 °C)  i peći oko 3 sata. S vremena na vreme, prelivati meso močom iz tepsije, ali slobodno možete dodati preko njega i malo piva. Pred sam kraj, skitunti foliju i ostaviti da se peče još 30 minuta. Isečen vrat služiti uz salatu i naravno vaše omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Trattoria Pepe

Restoran-trattoria Pepe (biber) smešten je u samom srcu Beograda, u Ulici gospodar Jovanova 33, gde se u prijatnom i opuštenom

150 godina Staropramena

Staropramen na Street food festivalu nastavlja da niže nezaboravne momente   Po ugledu na svetske Street Food Festivale, svi ljubitelji

Restoran Mikan

Restorаn Mikаn je tri decenije sinonim zа trаdicionаlnu srpsku kuhinju. U sаmom centru Beogrаdа,u pešаčkoj zoni prepoznаt po prijаtnoj i

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.