Svinjski vrat u sosu od piva

S obzirom na to da je zanatsko pivo pre svega namenjeno hedonistima, koji znaju da uživaju u novim ukusima, uz njega se formirao i pivski meni, pa zato meso i mesne prerađevine odlično idu u kombinaciji sa kraft pivima bilo da su svetle ili tamne boje

Otvaranje pivske flaše uz dobru klopu ništa ne može da nadmaši. Ipak, u današnje vreme izbor piva je toliko veliki da čovek prosto ne može da odluči koje pivo da popije uz određenu vrstu mesa. S obzirom na to da je zanatsko pivo pre svega namenjeno hedonistima, koji znaju da uživaju u novim ukusima, uz njega se formirao i pivski meni, pa zato meso i mesne prerađevine odlično idu u kombinaciji sa  kraft pivima bilo da su svetle ili tamne boje. Ukoliko ste ljubitelj svinjskog mesa, onda vam neće teško pasti da uz njega uvek popijete lager. Pivo je zaista melem za dušu i stomak bez obzira na to da li ste uzeli flašu ili konzervu tečnog hleba. Takođe pivo je odličan saveznik u kulinarstvu, a upravo meso preliveno njime daje poseban šmek.

Ukoliko niste majstor za spravljanje hrane, evo jednog recepta:

3 kg svinjskog vrata

2 kašičice soli

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kašičice bibera

1 kašičica belog luka u prahu

1,5 l vode

Pomešati sve začine zajedno i posolite svinjski vrat. U tepsiju, staviti meso i naliti malo vode. Zatim prekriti meso folijom. Ne sme nigde da bude otvorena tepsija, inače meso neće biti sočno. Staviti u rernu (na 190 °C)  i peći oko 3 sata. S vremena na vreme, prelivati meso močom iz tepsije, ali slobodno možete dodati preko njega i malo piva. Pred sam kraj, skitunti foliju i ostaviti da se peče još 30 minuta. Isečen vrat služiti uz salatu i naravno vaše omiljeno pivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1