Valjevsko pivo očuvalo kvalitet i prepoznatljivost

„Valjevska pivara”, osnovana 1860. godine, posluje kao akcionarsko društvo u državnom vlasništvu. Tokom decenija proizvodnje “Valjevsko pivo” je zadržalo jedinstvenost i prepoznatljivost, a “Valjevska pivara“ osvojila preko 30 zlatnih medalja na domaćim i evropskim sajmovima. Jedina pivara u zapadnoj Srbiji poslednjih godina ima stalni rast proizvodnje i prodaje. Sve veće poverenje potrošača prvenstveno gradi kvalitetom proizvoda, za koje koristi izvorsku vodu izuzetnog kvaliteta sa lokaliteta u blizini fabrike, u podnožju valjevskih planina, i tradicionalnu tehnologiju. Vodeći brend je dobro poznato svetlo „Valjevsko pivo“, jedan od najstarijih pivskih brendova kod nas. Prodaje se u staklenim bocama od 0,33 i 0,5 litara, limenkama od 0,5 litara i PET ambalaži od 2 litra, kao i točeno pivo za točenje u buradima od 30 i 50 litara. „Valjevska pivara“ je nedavno plasirala novi brend: svetlo pils pivo „Eichinger“ u bocama od 0,33 litra, nazvano po Bavarcu Jozefu Ajhingeru koji je od 1870. do 1874. godine utemeljio stručnu proizvodnju u tadašnjoj pivari. Proizvodi se plasiraju prvenstveno na tržište Srbije, zatim u Republiku Srpsku, od sredine 2016. godine krenuo je izvoz za tržište SAD, a krajem 2017. za Kanadu.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

TUTANKAMONOVO PIVO

Zahvaljujući arheolozima, uz saradnju nauke i dozom mašte, napravljeno je Tutankamon pivo. U ruševinama starog Egipta pronađeni su ostaci pivara i piva.

PIVO: Zdrav život i pivo

Istraživali smo priče o zdravstvenim benefitima piva na naš organizam, te pokušali da otkrijemo ima li tu istine Ljudi širom

JELEN PIVO Časti nove tate

Ako si upravo postao tata, Jelen ti poklanja gajbu piva sa tvojim imenom da počastiš ekipu   U susret nam dolaze periodi slava i praznika,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja