PIVO Budweiser

Znate li šta možete da očekujete od crnog Budweiser piva – Pročitajte recenziju Kize Nenadmašivog, na mrežama poznatijeg kao Lord Keezah

Kiza Nenadmašivi, za čitaoce digitalne platform beerstyle.rs otkriva kako doživljava pivo koje najčešće konzumira, ali i zbog čega mu je Budweiser crni najomiljenije pivo.

Pivo Budweiser točeno

Kako ističe na početku, zapravo je veliki fan Budweiser crnog piva. Međutim pre svega točenog, ali ako točeno nije pri ruci ne beži ni od flaširanog ili onog iz limenke.

Inače, Budweiser je crni lager koji dolazi iz Češke i ponosni je predstavnik ovog stila spravljanja piva. Ono što mene fascinira kod ovog a i većine čeških piva, je njihova originalnost – ističe Kiza i dodaje za one koji ne znaju, Budweiser ne izdaje licencu, stoga, kad pijete Budweiser, pijete ga dopremljenog iz Češke, takoreći sa izvora, a ne pravljenog po licenci.

Pivo Budweiser je kvalitetno pivo

Kao što rekoh, Budweiser je crno lager pivo, bez sumnje, jedno od najboljih koje se može popiti kod nas – tvrdi Kiza.

Po sipanju u čašu, na vrhu stvara kremastu penu po kojoj možete šarati, a da se vaše šare zadržavaju i posle par minuta, što će vas uveriti da pijete kvalitetno pivo.

Nakon prvog gutljaja, osetićete blagu, osvežavajuću gorčinu, a u aftertejstu će vam se vratiti miris i aroma kafe sa tračkom crne čokolade. Ukus nije pun i bogat senzacijama kao imperial stout pivo, ali uzevši u obzir da je ovo lager, to se i ne očekuje. Budweiser će vas osvežiti, okrepiti i provocirati vaša čula ako ga prvi put pijete.

Pivo Budweiser za samo 100 dinara

Pivo ima 4,7% alkohola i najbolje ga je poslužiti na temperaturi od nekih 5 – 7°C. Ako na sve to dodate neke grickalice bazirane na crvenom mesu, užitak vam je zagarantovan.

S ekonomske strane, ovo pivo je više nego opravdano, limenka u marketima košta oko 100 dinara, a za točeno u kafiću ćete izdvojiti od 150 do 200 dinara, te za vrlo skroman novac možete uživati u čarima ovog piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Preran prestanak fermentacije

Pravite svoje pivo. Započeli ste fermentaciju. Sve teče po planu. I, onda od jednom, posle nekih 24 sata fermentacija počinje

PŠENIČNA PIVA

Pšenična piva, iliti weizeni, su veoma lagana, lako se piju i imaju nešto malo kiseline i veoma malo aftertaste-a. Pšenica

Restoran Ćiribu Ćiriba

Ako želite dobru, kvalitetnu i svežu domaću hranu restoran Ćiribu Ćiriba je pravo mesto za vas. Uz prelep ambijent, koji

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Restoran Hanan

Hanan je restoran koji svojim gostima uvek nudi nešto više, a ono što ga izdvaja od ostalih beogradski restorana je

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.