PIVO Budweiser

Znate li šta možete da očekujete od crnog Budweiser piva – Pročitajte recenziju Kize Nenadmašivog, na mrežama poznatijeg kao Lord Keezah

Kiza Nenadmašivi, za čitaoce digitalne platform beerstyle.rs otkriva kako doživljava pivo koje najčešće konzumira, ali i zbog čega mu je Budweiser crni najomiljenije pivo.

Pivo Budweiser točeno

Kako ističe na početku, zapravo je veliki fan Budweiser crnog piva. Međutim pre svega točenog, ali ako točeno nije pri ruci ne beži ni od flaširanog ili onog iz limenke.

Inače, Budweiser je crni lager koji dolazi iz Češke i ponosni je predstavnik ovog stila spravljanja piva. Ono što mene fascinira kod ovog a i većine čeških piva, je njihova originalnost – ističe Kiza i dodaje za one koji ne znaju, Budweiser ne izdaje licencu, stoga, kad pijete Budweiser, pijete ga dopremljenog iz Češke, takoreći sa izvora, a ne pravljenog po licenci.

Pivo Budweiser je kvalitetno pivo

Kao što rekoh, Budweiser je crno lager pivo, bez sumnje, jedno od najboljih koje se može popiti kod nas – tvrdi Kiza.

Po sipanju u čašu, na vrhu stvara kremastu penu po kojoj možete šarati, a da se vaše šare zadržavaju i posle par minuta, što će vas uveriti da pijete kvalitetno pivo.

Nakon prvog gutljaja, osetićete blagu, osvežavajuću gorčinu, a u aftertejstu će vam se vratiti miris i aroma kafe sa tračkom crne čokolade. Ukus nije pun i bogat senzacijama kao imperial stout pivo, ali uzevši u obzir da je ovo lager, to se i ne očekuje. Budweiser će vas osvežiti, okrepiti i provocirati vaša čula ako ga prvi put pijete.

Pivo Budweiser za samo 100 dinara

Pivo ima 4,7% alkohola i najbolje ga je poslužiti na temperaturi od nekih 5 – 7°C. Ako na sve to dodate neke grickalice bazirane na crvenom mesu, užitak vam je zagarantovan.

S ekonomske strane, ovo pivo je više nego opravdano, limenka u marketima košta oko 100 dinara, a za točeno u kafiću ćete izdvojiti od 150 do 200 dinara, te za vrlo skroman novac možete uživati u čarima ovog piva.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Leči kašalj za dva dana

Spravljanje pivskog sirupa protiv suvog kašlja je vrlo jednostavno i svako ga može napraviti kod kuće Verovali ili ne, sirup

Pivnica Crni Petao

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva. 

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata