PIVO Budweiser

Znate li šta možete da očekujete od crnog Budweiser piva – Pročitajte recenziju Kize Nenadmašivog, na mrežama poznatijeg kao Lord Keezah

Kiza Nenadmašivi, za čitaoce digitalne platform beerstyle.rs otkriva kako doživljava pivo koje najčešće konzumira, ali i zbog čega mu je Budweiser crni najomiljenije pivo.

Pivo Budweiser točeno

Kako ističe na početku, zapravo je veliki fan Budweiser crnog piva. Međutim pre svega točenog, ali ako točeno nije pri ruci ne beži ni od flaširanog ili onog iz limenke.

Inače, Budweiser je crni lager koji dolazi iz Češke i ponosni je predstavnik ovog stila spravljanja piva. Ono što mene fascinira kod ovog a i većine čeških piva, je njihova originalnost – ističe Kiza i dodaje za one koji ne znaju, Budweiser ne izdaje licencu, stoga, kad pijete Budweiser, pijete ga dopremljenog iz Češke, takoreći sa izvora, a ne pravljenog po licenci.

Pivo Budweiser je kvalitetno pivo

Kao što rekoh, Budweiser je crno lager pivo, bez sumnje, jedno od najboljih koje se može popiti kod nas – tvrdi Kiza.

Po sipanju u čašu, na vrhu stvara kremastu penu po kojoj možete šarati, a da se vaše šare zadržavaju i posle par minuta, što će vas uveriti da pijete kvalitetno pivo.

Nakon prvog gutljaja, osetićete blagu, osvežavajuću gorčinu, a u aftertejstu će vam se vratiti miris i aroma kafe sa tračkom crne čokolade. Ukus nije pun i bogat senzacijama kao imperial stout pivo, ali uzevši u obzir da je ovo lager, to se i ne očekuje. Budweiser će vas osvežiti, okrepiti i provocirati vaša čula ako ga prvi put pijete.

Pivo Budweiser za samo 100 dinara

Pivo ima 4,7% alkohola i najbolje ga je poslužiti na temperaturi od nekih 5 – 7°C. Ako na sve to dodate neke grickalice bazirane na crvenom mesu, užitak vam je zagarantovan.

S ekonomske strane, ovo pivo je više nego opravdano, limenka u marketima košta oko 100 dinara, a za točeno u kafiću ćete izdvojiti od 150 do 200 dinara, te za vrlo skroman novac možete uživati u čarima ovog piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Dimljeno pivo

Prvih nekoliko gutljaja ovog piva će vas iznenaditi svojom aromom, no kada ga probate – ili ćete se zaljubiti u

Krštenje u pivu

Danas nema onih koji piju pivo na slamčicu, ali slamčice su izmišljene upravo zbog piva. Kako bi filtrirali pivo, koje

pivo i piletina Macchiato Fax

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u

GDE NA DOBRO PIVO – Central Pub

Gde na dobro pivo često je pitanje među pivopijama – Naša preporuka je Central Pub, mesto gde se sluša dobra muzika, jede fina hrana i pije odlično pivo.

EFES DRAFT Točeno pivo u flaši

Efes Draft je pivo po svežini i ukusu najsličnije točenom pivu, odnosno Efes Draft je točeno pivo u flaši koje se proizvodi po identičnoj tehnologiji proizvodnje kao i točeno pivo.