PIVO PIROŠKA – Crveni lager iz Patuljka

pivo piroška patuljak

Pivo patuljčica Piroška pridružila se družini kraft piva iz zanatske pivare Patuljak

Kraft pivara Patuljak iz Subotice postoji dve godine i prepoznatljiva je po svom sloganu – Nećeš pivo?. Međutim ono po čemu se još proslavila ova zanatska pivara jesu piva Mrgud i Negro.

Kao što su i obećali, ali i prema onom što su najavljivali u prethodnom period, njihovoj družini pivskih patuljaka pridružila se i jedna patuljčica. Naime, reč je o kraft pivu pod imenom Piroška, tipičnom predstavniku crvenog lagera.

Pivo pitko i robusno

Ovaj crveni lager je mutan i robustan, ali ujedno i pitak, srednje je gorčine i ima boju ćilibara. Dok ga pijete u ustima se oseti aroma u kojoj dominiraju biskvitne note. Pivo Piroška sadrži 5,2% alkohola. Reč je o nefiltriranom i nepasterizovanom specijalnom pivu. Kuva se od vode, ječmenog slada, hmelja i pivskog kvasca.

Pivo iz pivare Patuljak sve popularnije

Inače, pivara Patuljak je prva subotička zanatska pivara i među najmlađima u zemlji, a nastala je kao hobi tri drugara koji smatraju da na srpskom tržištu itekako ima mesta za zanatska piva. Međutim, kako kažu, da bi došli do svoje pivare potrebno je još vremena, a do tada, kao i mnogi početnici u ovom poslu, pivo kuvaju kod nekog ko je već poseduje.

Pivo s pristupačnom cenom

Sva tri predstavnika subotičkih patuljaka su poznata po odličnom odnosu cene i kvaliteta, te zato preporučujemo da se bolje upoznate s njima, ako već niste imali prilike. ⠀

Neka vas ne zavara datum osnivanja pivare Patuljak, jer kako vlasnici kažu njihovo iskustvo datira od davnina. Piva se proizvode isključivo od čistih sirovina što im daje poseban šmek. Ne koriste aditive, već isključivo prirodne sastojke, ječam i hmelj, a nekad i pšenicu. Sve to zajedno određuje specifičan miris i ukus piva kojih su istinske pivopije željne.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike