KABINET PIVARA Sinonim za kraft pivo

Kabinet

Priča o Kabinet pivari je i priča o kraft pokretu kod nas i označava početak procvata zanatskih mini pivara u Srbiji

Kabinet pivara je smeštena na teritoriji sela Nemenikuće, na prelepom zelenom proplanku  nedaleko od Kosmaja.

Pivara je osnovana u februaru 2013. godine, a prva Kabinet piva su se na tržištu pojavila sredinom 2014. godine.

Priča o Kabinet pivari je i priča o kraft pokretu kod nas i označava početak procvata zanatskih mini pivara u Srbiji.

Brka, Citra, Cascade i Porter

Četiri finalne recepture, četiri favorita sa kojima Kabinet započinje proizvodnju su: BrrKaaa – American pale ale, Citra – Pale ale, Cascade – India pale ale i Porter – Porter. Ovom četvercu su se ubrzo pridružili i Plavo – Belgian blond kao i SuperNova – India pale ale.

Svaki detalj važan

Svako od ovih piva pored jedinstvenog ukusa poseduje i karakterističan izgled u formi etikete, koja je pravo umetničko delo za sebe – minijaturno slikarsko platno sa svojeručnim potpisom umetnika.

A upravo ideja o skupljanju umetnina, kolekcija neobičnih i retkih predmeta, preneta je u svet ukusa i aroma piva poslužila je  kao inspiracija za naziv Kabinet – neobična preteča današnjih muzeja, drevna slika sveta u malom.

Pionir modernog kraft pivarstva u Srbiji

Tokom godina Kabinet pivara je javnosti predstavljala, često premijerno, i neke manje poznate stilove i sastojke, za koje je moralo proći dugo vremena kako bi zaživeli na našem tržištu, poput sour stilova – kiselih piva:

– Pop My Višnja – Prvo kiselo pivo na tržištu Srbije, skuvano sa dodatkom spelte, kod nas skoro zaboravljene žitarice, sa specijalnim tečnim kvascem i domaćim višnjama.

– Carnival – Kiselo pivo sa dodatkom ananasa i crvenim biberom.

– Inversion – Pivo sa dodatkom ribizle, borovnice i sa divljim kvascem, po prvi put upotrebljenim u evroazijskom pivu, proizvedeno u saradnji sa ruskom kraft pivarom Bakunjin.

– Milk stout – Pivo sa laktozom, mlečnim šećerom, proizvedeno u saradnji sa danskim Mikkellerom.

U svemu prvi

Pored kiselih piva, kreirane su različite single hop serije, barikirana piva plave i ljubičaste etikete Kolaboracija 02, koje su naknadno odležavale u buradima rakije manastira Kovilj.

Takođe, rađena su piva sa različitim dodacima, poput đumbira, kajsije, bibera, susama, cimeta, vanile, ličija, mađarskog dimnjak kolača, karamele, orasnice, Jaffa keksa, čokolade…

Koolaboracije sa čuvenim imenima svetske kraft scene

Tokom godina Kabinet pivara je sarađivala sa brojnim kraft pivarama, a neke od njih su čuvena imena kraft sveta: Mikkeller – Danska, DeMolen –  Belgija, Rewort – Rusija, Zagovor – Rusija, Bakunin – Rusija, Mad Scientist – Mađarska, Canediguerra – Italija, White Stork – Bugarska, Browar Zakladowy – Poljska, DeMoersleutel – Holandija, Puhaste – Estonija, Tottenhopfen – Luksemburg, Beer Bastards- Bugarska.

Kabinet pivara prati trendove

Kabinet pivara je uvek u potrazi za novim i interesantnim ukusima i sastojcima, najnovijim tehnikama i tehnologijama proizvodnje i kao u svakoj velikoj kuhinji, eksperimenti se ovde podrazumevaju.

Promovisanje srpskog kraft pivarstva

Uz posvećenost stvaranju domaće kraft scene i promociji kraft piva, Kabinet pivo je stiglo i do nekih dalekih tržišta poput Brazila, Paname, Južne Afrike, Singapura i Tajvana.

Pored autentičnih ukusa i gotovo umetničkih etiketa, glavni prioriteti Kabinet pivare su konstantna promocija kraft piva i dalja popularizacija kraft pivarstva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1